Butternut squash-pizza

Butternut squash-pizza

oppskrift på en smakfull og sunn butternut squash pizza, perfekt for en rask og velsmakende middag. enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 liten smørnut squash
  • 1 ½ ts malt muskatnøtt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 mellomstore gule løk, tynne skiver
  • ¾ kopp revet lavfett Romano
  • 1 ½ kopper revet lavfett fontina
  • ¼ kopp hakket fersk persille
  • Grillet pizzabunn

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt gresskaret i to på langs og fjern frøene. Prikk skallet med en gaffel. Plasser den kuttede siden ned i en ildfast form og tilsett ½ cm vann. Stek gresskaret i mikrobølgeovnen på høy effekt i 10 minutter, og sjekk om det er ferdig. (For å steke i ovn: Forvarm ovnen til 175°C. Plasser den kuttede siden ned på et stekebrett. Stek til det er mykt, ca. 1 time.) Ta ut og avkjøl. Skrap ut innmaten og legg den i en mellomstor bolle. Bland med salt, pepper og muskatnøtt. Varm opp olje i en mellomstor kjele over middels varme og sautér løk til den er lett brun. Ta av varmen og avkjøl. Krydre med salt. I en separat bolle, bland oster. Lag en deig. Mens den andre siden av hver deig er på grillen, fordel 1/8 av osteblandingen over den kokte siden av hver deig og topp med løk. Legg på skiver av gresskar i klatter, og dryss over persille. Roter i 3 til 4 minutter til bunnen er gyllenbrun.
  2. 2Kutt gresskaret i to på langs og fjern frøene. Prikk skallet med en gaffel. Plasser den kuttede siden ned i en ildfast form og tilsett ½ cm vann. Stek gresskaret i mikrobølgeovnen på høy effekt i 10 minutter, og sjekk om det er ferdig. (For å steke i ovn: Forvarm ovnen til 175°C. Plasser den kuttede siden ned på et stekebrett. Stek til det er mykt, ca. 1 time.) Ta ut og avkjøl. Skrap ut innmaten og legg den i en mellomstor bolle. Bland med salt, pepper og muskatnøtt. Varm opp olje i en mellomstor kjele over middels varme og sautér løk til den er lett brun. Ta av varmen og avkjøl. Krydre med salt. I en separat bolle, bland oster. Lag en deig. Mens den andre siden av hver deig er på grillen, fordel 1/8 av osteblandingen over den kokte siden av hver deig og topp med løk. Legg på skiver av gresskar i klatter, og dryss over persille. Roter i 3 til 4 minutter til bunnen er gyllenbrun.