Banan- og havrepannekaker

Banan- og havrepannekaker

Lær hvordan du lager deilige banana-oat pannekaker som er perfekte for en sunn og rask frokost. Enkelt, godt og næringsrikt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp gammeldags havregryn
  • 1 kopp fettfri melk
  • 1 kopp moste modne bananer (omtrent 3 mellomstore)
  • 2 store egg, pisket for å blande
  • 2 spiseskjeer ristet hvetegele
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 1/2 kopper lettversjon av havre- eller fullkornspannekakemiks
  • 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) smør
  • Maple sirup
  • Bær og skivede bananer (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland havregryn og melk i en stor bolle. La det stå til havregrynene er myke, ca. 15 minutter. Rør inn most banan, egg, hvetegress og kanel. Rør gradvis inn pannekakemelblandingen (røren vil bli veldig tykk). Forvarm ovnen til 120°C. Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor non-stick stekepanne på middels lav varme. Bruk en raus 1/4 kopp røre til hver pannekake, og stek 4 pannekaker av gangen med god avstand mellom hver. Stek pannekakene til de er brune på undersiden og det begynner å dannes bobler rundt kantene, ca. 3 minutter. Snu pannekakene og stek videre til de er brune på undersiden og faste å ta på i midten, ca. 3 minutter (pannekakene vil være tykke). Overfør pannekakene til et stekebrett og sett det i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av smøret og røren i to omganger. Server pannekakene med sirup og, om ønskelig, bær og bananer.
  2. 2Bland havregryn og melk i en stor bolle. La det stå til havregrynene er myke, ca. 15 minutter. Rør inn most banan, egg, hvetegress og kanel. Rør gradvis inn pannekakemelblandingen (røren vil bli veldig tykk).
  3. 3Forvarm ovnen til 120°C. Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor non-stick stekepanne på middels lav varme. Bruk en raus 1/4 kopp røre til hver pannekake, og stek 4 av gangen med god avstand mellom hver. Stek pannekakene til de er brune på undersiden og det begynner å dannes bobler rundt kantene, ca. 3 minutter. Snu pannekakene og stek videre til de er brune på undersiden og faste å ta på i midten, ca. 3 minutter (pannekakene vil være tykke). Overfør pannekakene til et stekebrett og sett det i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av smøret og røren i to omganger. Server pannekakene med sirup og, om ønskelig, bær og bananer.