Søt og syrlig fersk relish
Lær hvordan du lager en deilig søt og syrlig fersken relish. Perfekt som tilbehør til grillmaten eller som en smakfull topping. En enkel oppskrift for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 mellomstore fersken, ca. 680 gram, skrelt og skåret i 1/2 tommer brede skiver
- 3/4 kopp sukker
- 1/2 kopp eplecidereddik
- 1/4 teskje hete rød pepperflak
- 1 liten rød løk, delt i to på langs og skåret i tynne skiver på tvers, 1/8 tomme tykke (ca. 1 kopp)
- 3/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Bland fersken, sukker, eddik og hot pepper flakes, og la det småkoke kraftig uten lokk til væsken tykner litt, ca. 15 til 20 minutter. Rør inn løk og salt, og la det småkoke i 5 minutter. Relishen vil fortsette å tykne når den avkjøles.
- 2Bland fersken, sukker, eddik og hot pepper flakes, og la det småkoke kraftig uten lokk til væsken tykner litt, ca. 15 til 20 minutter. Rør inn løk og salt, og la det småkoke i 5 minutter. Relishen vil fortsette å tykne når den avkjøles.