
sverdfisk Stemperata
lær hvordan du lager swordfish stemperata, en deilig og enkel rett perfekt for sjømatelskere. raskt å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 4–6 eller 8-unse sverdfisksteiker (ca. 2,5 cm tykk)
- Allsidig mel
- 1 løk, finhakket
- Ca. 1 1/3 kopper utkjernede spanske grønne oliven, delt i fire på langs
- 1/2 kopp gule rosiner
- 1/4 kopp kapers, drenert
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- 1/4 kopp finhakket fersk mynte
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over høy varme. Krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken i mel og legg den i pannen. Kok til den er brun, ca. 2 minutter på hver side. Overfør fisken til en tallerken. Tilsett løk i samme panne, reduser varmen til middels og kok til den er gyllen, ca. 4 minutter. Tilsett oliven, rosiner og kapers. Reduser varmen til lav og kok i 2 minutter, rør jevnlig. Legg fisken tilbake i pannen. Skje de sauterte ingrediensene over. Tilsett eddik og halvparten av mynten; kok til fisken er gjennomkokt, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør fisken til tallerkener, og skje de sauterte ingrediensene over. Strø resten av mynten over.
- 2Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over høy varme. Krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken i mel og legg den i pannen. Kok til den er brun, ca. 2 minutter på hver side. Overfør fisken til en tallerken.
- 3Tilsett løk i samme panne, reduser varmen til middels og kok til den er gyllen, ca. 4 minutter. Tilsett oliven, rosiner og kapers. Reduser varmen til lav og kok i 2 minutter, rør jevnlig. Legg fisken tilbake i pannen. Skje de sauterte ingrediensene over. Tilsett eddik og halvparten av mynten; kok til fisken er gjennomkokt, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør fisken til tallerkener, og skje de sauterte ingrediensene over. Strø resten av mynten over.