
Plommeglasert fylt shiitakesopp
oppskrift på deilige fylt shiitake sopp med plumsirup. perfekt for en smakfull forrett eller tapas. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 40 små shiitakesopp (ca. 570 gram), uten stilk
- 12 unser grov svinepølse
- 1/2 kopp kinesisk plommesaus
- 1 spiseskje orientalsk sesamolje
- 1/2 kopp hakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Plasser shiitakesoppene med stilkene opp på et stort, rimet stekebrett. Fordel omtrent 1/2 spiseskje svinekjøttpølse på hver sopp. Rør ut plommesausen i en tykk liten kjele over middels varme til den smelter. Visp inn oljen. Pensle soppene med hele mengden av plommesausen og blandingen. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forvarm ovnen til 200°C. Stek soppene til pølsen er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Overfør til et stort serveringsfat. Strø over finhakket gressløk.
- 2Plasser shiitakesoppene med stilkene opp på et stort, rimet stekebrett. Fordel omtrent 1/2 spiseskje svinekjøttpølse på hver sopp. Rør ut plommesausen i en tykk liten kjele over middels varme til den smelter. Visp inn oljen. Pensle soppene med hele mengden av plommesausen og blandingen. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 3Forvarm ovnen til 200°C. Stek soppene til pølsen er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Overfør til et stort serveringsfat. Strø over finhakket gressløk.