Plommeglasert fylt shiitakesopp

Plommeglasert fylt shiitakesopp

oppskrift på deilige fylt shiitake sopp med plumsirup. perfekt for en smakfull forrett eller tapas. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 40 små shiitakesopp (ca. 570 gram), uten stilk
  • 12 unser grov svinepølse
  • 1/2 kopp kinesisk plommesaus
  • 1 spiseskje orientalsk sesamolje
  • 1/2 kopp hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser shiitakesoppene med stilkene opp på et stort, rimet stekebrett. Fordel omtrent 1/2 spiseskje svinekjøttpølse på hver sopp. Rør ut plommesausen i en tykk liten kjele over middels varme til den smelter. Visp inn oljen. Pensle soppene med hele mengden av plommesausen og blandingen. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forvarm ovnen til 200°C. Stek soppene til pølsen er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Overfør til et stort serveringsfat. Strø over finhakket gressløk.
  2. 2Plasser shiitakesoppene med stilkene opp på et stort, rimet stekebrett. Fordel omtrent 1/2 spiseskje svinekjøttpølse på hver sopp. Rør ut plommesausen i en tykk liten kjele over middels varme til den smelter. Visp inn oljen. Pensle soppene med hele mengden av plommesausen og blandingen. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  3. 3Forvarm ovnen til 200°C. Stek soppene til pølsen er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Overfør til et stort serveringsfat. Strø over finhakket gressløk.