
Hjemmelaget pappardelle med bolognesesaus
oppskrift på hjemmelaget pappardelle med smakfull bolognesesaus. perfekt for en autentisk italiensk middagsopplevelse hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 spiseskje smør
- 7 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 kopper hakket løk
- 1 1/4 kopper hakket selleri
- 3/4 kopp hakket gulrot
- 2 store hvitløksfedd, hakket
- 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe (15 % fett)
- 1 1/2 pund antilopepølser eller krydrede italienske pølser, uten skinn
- 3/4 pund kjøttdeig av hjort eller kjøttdeig av storfe (15 % fett)
- 3/4 pund bacon, hakket
- 1 1/2 kopper helmelk
- 1 1/2 kopper tørr hvitvin
- 3/4 kopp tomatpuré (ca. 210 gram)
- Hjemmelaget pappardelle
- 1 kopp ferskrevet parmesanost, pluss mer til servering
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør med olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett de neste fire ingrediensene. Surr til grønnsakene er myke, men ikke brune, i 12 til 14 minutter. Tilsett storfekjøtt, pølse, hjortekjøtt og bacon. Øk varmen til høy. Kok til kjøttet er brunt, og del det opp i små biter med baksiden av en skje, ca. 15 minutter. Rør inn melk, vin og tomatpuré. Skru ned varmen til lav. La det småkoke til sausen er tykk, smakene har blandet seg, og væsken er redusert, under omrøring av og til, i ca. 1 time og 15 minutter. Krydre med salt og pepper. FORHANDSVIS: Kan lages 2 dager i forveien. La det avkjøle i 1 time. Avkjøl uten lokk til det er kaldt, dekk deretter til og sett i kjøleskapet. Varm opp på lav varme før servering. Kok pasta i en veldig stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, og rør ofte, i 4 til 5 minutter hvis du koker umiddelbart, eller 5 til 6 minutter hvis den er kjølt ned på forhånd. Sil av vannet, og spar 1 kopp kokevann. Ha pastaen tilbake i samme kjele. Tilsett den varme Bolognesen og 1 kopp ost. Vend godt over middels varme til det er gjennomvarmt, og tilsett litt av kokevannet hvis det virker tørt. Krydre med salt og pepper. Overfør pastaen til en stor, flat serveringsskål. Server med ekstra ost ved siden av.
- 2Smelt smør med olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett de neste fire ingrediensene. Surr til grønnsakene er myke, men ikke brune, i 12 til 14 minutter. Tilsett storfekjøtt, pølse, hjortekjøtt og bacon. Øk varmen til høy. Kok til kjøttet er brunt, og del det opp i små biter med baksiden av en skje, ca. 15 minutter.
- 3Rør inn melk, vin og tomatpuré. Skru ned varmen til lav. La det småkoke til sausen er tykk, smakene har blandet seg, og væsken er redusert, under omrøring av og til, i ca. 1 time og 15 minutter. Krydre med salt og pepper. FORHANDSVIS: Kan lages 2 dager i forveien. La det avkjøle i 1 time. Avkjøl uten lokk til det er kaldt, dekk deretter til og sett i kjøleskapet. Varm opp på lav varme før servering.
- 4Kok pasta i en veldig stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, og rør ofte, i 4 til 5 minutter hvis du koker umiddelbart, eller 5 til 6 minutter hvis den er kjølt ned på forhånd. Sil av vannet, og spar 1 kopp kokevann. Ha pastaen tilbake i samme kjele. Tilsett den varme Bolognesen og 1 kopp ost. Vend godt over middels varme til det er gjennomvarmt, og tilsett litt av kokevannet hvis det virker tørt. Krydre med salt og pepper.
- 5Overfør pastaen til en stor, flat serveringsskål. Server med ekstra ost ved siden av.
- 6Hva å drikke: Hell et mediumfyldig rødvin, som Michele Chiarlo 2007 Barbera d'Asti "Le Orme" (kr 150, Italia).
- 7Hell et mediumfyldig rødvin, som Michele Chiarlo 2007 Barbera d'Asti "Le Orme" (kr 150, Italia).