Hello Fresh Mobile Banner
Tysk-stil stekte poteter

Tysk-stil stekte poteter

Lær hvordan du lager deilige tyske stil stekte poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller hovedrett, med sprø tekstur og rik smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 pund uskadede mellomstore røde poteter med skinn
  • 4 ½ spiseskjeer olivenolje
  • 3 spiseskjeer malt eddik eller hvitvinseddik
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 6 spiseskjeer talg, smeltet baconfett eller olivenolje, delt
  • Grovt kosher-salt
  • 6 spiseskjeer øl (lager), delt
  • 2 ½ kopper finhakket rødløk, delt
  • 1/3 kopp hakket frisk gressløk eller vårløk (bare de grønne delene)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre når de stikkes med en skarp kniv, ca. 25 minutter. Sil av vannet. La potetene avkjøle i kjøleskapet over natten. Skjær potetene i 1/2-tommers terninger (uten å skrelle dem). Visp sammen olje, eddik og sennep i en liten bolle for å lage vinaigretten. Varm opp 3 spiseskjeer fett (for eksempel svinefett eller annet fett) i hver av to store non-stick stekepanner over middels høy varme. Tilsett halvparten av potetene i hver panne, og strø over grovt salt. Stek under omrøring til potetene begynner å bli brune, ca. 7 minutter. Tilsett 3 spiseskjeer øl og deretter 1 1/4 kopper rødløk i hver panne; kok til ølen har fordampet, og rør av og til, ca. 1 minutt. Skru ned varmen til middels og stek videre til potetene er brune rundt kantene, ca. 5 minutter. Hell over halvparten av vinaigretten i hver panne og vend forsiktig for å dekke potetene. Ta pannen av varmen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør alle potetene til en stor bolle. Strø over finhakket gressløk.
  2. 2Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre når de stikkes med en skarp kniv, ca. 25 minutter. Sil av vannet. La potetene avkjøle i kjøleskapet over natten.
  3. 3Skjær potetene i 1/2-tommers terninger (uten å skrelle dem). Visp sammen olje, eddik og sennep i en liten bolle for å lage vinaigretten. Varm opp 3 spiseskjeer fett i hver av to store non-stick stekepanner over middels høy varme. Tilsett halvparten av potetene i hver panne, og strø over grovt salt. Stek under omrøring til potetene begynner å bli brune, ca. 7 minutter. Tilsett 3 spiseskjeer øl og deretter 1 1/4 kopper rødløk i hver panne; kok til ølen har fordampet, og rør av og til, ca. 1 minutt. Skru ned varmen til middels og stek videre til potetene er brune rundt kantene, ca. 5 minutter. Hell over halvparten av vinaigretten i hver panne og vend forsiktig for å dekke potetene. Ta pannen av varmen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør alle potetene til en stor bolle. Strø over finhakket gressløk.