Muslinger à la Marinière

Muslinger à la Marinière

oppskrift på mussels à la marinière, en smakfull fransk rett med blåskjell i hvitvin og hvitløk. perfekt for en elegant forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 liter (8 kopper) blåskjell kokt som beskrevet ovenfor [se notat fra Gourmet's matredaktører, nedenfor]
  • 3 desiliter (1 1/4 kopper) kokevæske
  • 1 1/2 desiliter (5 flytende unser, 2/3 kopp) hvitvin
  • 20 gram (2/3 unser) finhakket sjalottløk
  • 2 gode klyper finhakket persille
  • 75 gram (2 2/3 unser, 1/3 kopp) smør
  • 2 gode spiseskjeer brødsmuler malt til en fin semolina

Fremgangsmåte

  1. 1For å bruke den samme kasserollen som ble brukt til koking av blåskjell, hell forsiktig ut væsken de har frigjort, og overfør den til en annen beholder for å fjerne sanden. Skyll kasserollen. Tilsett hvitvin og sjalottløk. La det koke kraftig opp til det er igjen omtrent 3 spiseskjeer. Deretter tilsetter du 3 desiliter (1 ¼ kopp) nøye målt kokevann fra blåskjellene. Pass på at det ikke er for salt, ellers må du tilsette litt vann, noe som vil fortynne kokevæsken. La det koke i bare noen sekunder uten å redusere det. Slå av varmen. Deretter, uten å sette kasserollen på varmen igjen, tilsetter du pepper, hvis dette ikke allerede er inkludert som hele pepperkorn; og smør, delt opp i veldig små biter, på størrelse med små hasselnøtter. Strø over brødsmuler, bland godt og rist kasserollen for å smelte smøret; tilsett deretter litt finhakket persille; og litt sitronsaft, hvis du ønsker det. Legg blåskjellene tilbake i kasserollen. Rør dem forsiktig i sausen i noen sekunder uten å sette kasserollen direkte på varmen. Poenget er å varme blåskjellene godt opp og dekke dem helt med saus, men uten å la det koke opp eller bli for varmt, fordi det nylig tilførte smøret vil miste sin kremaktige konsistens og bli til olje. Deretter heller du alt i en haug, i vill fart, over i en varm timbale eller en varm tallerken.