Ristet hvitløksolje

Ristet hvitløksolje

Lær hvordan du lager perfekt ovnsbakt hvitløk-olje med denne enkle oppskriften. Ideell for bruk i salater, pasta og marinade. Rask og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 store hvitløksfedd, skrellet og delt i to
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Legg hvitløksfedd og 1 spiseskje olivenolje i en liten ovnsikker stekepanne; rør om for å dekke. Rist i ovnen til hvitløken er akkurat gyllen, og rist pannen av og til, omtrent 15 minutter. Tilsett ekstra virgin olivenolje; avkjøl i pannen. Overfør olje og hvitløk til en glasskrukke. Lukk tett igjen; oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker (hold hvitløken i oljen for smak og utseende, men bruk kun oljen i oppskrifter).
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Legg hvitløksfedd og 1 spiseskje olivenolje i en liten ovnsikker stekepanne; rør om for å dekke. Rist i ovnen til hvitløken er akkurat gyllen, og rist pannen av og til, omtrent 15 minutter. Tilsett ekstra virgin olivenolje; avkjøl i pannen. Overfør olje og hvitløk til en glasskrukke. Lukk tett igjen; oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker (hold hvitløken i oljen for smak og utseende, men bruk kun oljen i oppskrifter).