
Ristet hvitløksolje
Lær hvordan du lager perfekt ovnsbakt hvitløk-olje med denne enkle oppskriften. Ideell for bruk i salater, pasta og marinade. Rask og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 store hvitløksfedd, skrellet og delt i to
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Legg hvitløksfedd og 1 spiseskje olivenolje i en liten ovnsikker stekepanne; rør om for å dekke. Rist i ovnen til hvitløken er akkurat gyllen, og rist pannen av og til, omtrent 15 minutter. Tilsett ekstra virgin olivenolje; avkjøl i pannen. Overfør olje og hvitløk til en glasskrukke. Lukk tett igjen; oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker (hold hvitløken i oljen for smak og utseende, men bruk kun oljen i oppskrifter).
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Legg hvitløksfedd og 1 spiseskje olivenolje i en liten ovnsikker stekepanne; rør om for å dekke. Rist i ovnen til hvitløken er akkurat gyllen, og rist pannen av og til, omtrent 15 minutter. Tilsett ekstra virgin olivenolje; avkjøl i pannen. Overfør olje og hvitløk til en glasskrukke. Lukk tett igjen; oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker (hold hvitløken i oljen for smak og utseende, men bruk kun oljen i oppskrifter).