Grillet fisketaco

Grillet fisketaco

Lær hvordan du lager deilige grilled-fish tacos med friske ingredienser. Perfekt til sommermiddagen eller en lett kveldsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 middels stor rød løk
  • ½ kopp eplesidereddik
  • ¼ kopp sukker
  • 7 spiseskjeer fersk limejuice, delt
  • ¼ kopp hakket koriander
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 570 gram (1 tomme tykk) uten skinn mahimahi-filét eller tunfisksteak, delt i 12 biter
  • ⅔ kopp majones
  • ⅔ kopp crème fraîche eller rømme
  • 12 mais tortillas (6 tommers diameter)
  • 6 til 8 reddiker
  • 1 til 2 (170 til 225 gram) faste, modne avokadoer
  • 4 kopper tynnsnittet grønnkål (½ liten hode)
  • Utstyr: en justerbar skivemaskin; 12 trespyd (6 til 8 tommer), bløtlagt i vann i 30 minutter
  • Tilbehør: limebåter

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær løk i tynne skiver på tvers med en skiver. Sett skiveren til side. Varm opp eddik, sukker og 1/2 teskje salt i en liten, tykk, ikke-reaktiv kjele til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av varmen og rør inn løk, la det stå til det er klart til bruk (omtrent 25 minutter). I mellomtiden blander du sammen limejuice, koriander, olje og 1/2 teskje salt. Tilsett fisken og vend den forsiktig i marinaden, og la den marinere ved romtemperatur i 15 minutter. Visp sammen majones, crema, 1/2 teskje salt og de resterende 3 spiseskjeene limejuice for å lage sausen. Forvarm en gassgrill med brennere på høy varme, dekket, i 10 minutter, og reduser deretter varmen til middels-høy. Tre hver fiskebit på en spyd (kast marinaden). Pakk den utsatte delen av hvert spyd inn i kraftig aluminiumsfolie for å beskytte den mot å bli brent. Pakk tortillalefser inn i to aluminiumsfoliepakker og varm dem på grillen, snu dem en gang, i ca. 3 minutter totalt. Pensle grillristen med olje, og grill fisken, dekket, og snu den en gang, til den er ugjennomsiktig og akkurat gjennomstekt (for mahi-mahi), ca. 6 minutter totalt; eller til den er lett rosa i midten (for tunfisk), ca. 4 minutter. Skjær radiser i tynne skiver med skiver. Del, fjern steinen og skrell avokadoene, og skjær dem i 1/2-tommers tykke skiver. La løken renne av. Server fisken med tortillalefser, crema-saus, løk og de resterende toppingene.
  2. 2Skjær løk i tynne skiver på tvers med en skiver. Sett skiveren til side. Varm opp eddik, sukker og 1/2 teskje salt i en liten, tykk, ikke-reaktiv kjele til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av varmen og rør inn løk, la det stå til det er klart til bruk (omtrent 25 minutter).
  3. 3I mellomtiden blander du sammen limejuice, koriander, olje og 1/2 teskje salt. Tilsett fisken og vend den forsiktig i marinaden, og la den marinere ved romtemperatur i 15 minutter.
  4. 4Visp sammen majones, crema, 1/2 teskje salt og de resterende 3 spiseskjeene limejuice for å lage sausen.
  5. 5Forvarm en gassgrill med brennere på høy varme, dekket, i 10 minutter, og reduser deretter varmen til middels-høy.
  6. 6Tre hver fiskebit på et spyd (kast marinaden). Pakk den utsatte delen av hvert spyd inn i kraftig aluminiumsfolie for å beskytte den mot å bli brent.
  7. 7Pakk tortillalefser inn i to aluminiumsfoliepakker og varm dem på grillen, snu dem en gang, i ca. 3 minutter totalt.
  8. 8Pensle grillristen med olje, og grill fisken, dekket, og snu den en gang, til den er ugjennomsiktig og akkurat gjennomstekt (for mahi-mahi), ca. 6 minutter totalt; eller til den er lett rosa i midten (for tunfisk), ca. 4 minutter.
  9. 9Skjær radiser i tynne skiver med skiver. Del, fjern steinen og skrell avokadene, og skjær dem i 1/2-tommers tykke skiver. La løken renne av.
  10. 10Server fisken med tortillalefser, crema-saus, løk og de resterende toppingene.