
Grillet fisketaco
Lær hvordan du lager deilige grilled-fish tacos med friske ingredienser. Perfekt til sommermiddagen eller en lett kveldsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 middels stor rød løk
- ½ kopp eplesidereddik
- ¼ kopp sukker
- 7 spiseskjeer fersk limejuice, delt
- ¼ kopp hakket koriander
- 1 spiseskje olivenolje
- 570 gram (1 tomme tykk) uten skinn mahimahi-filét eller tunfisksteak, delt i 12 biter
- ⅔ kopp majones
- ⅔ kopp crème fraîche eller rømme
- 12 mais tortillas (6 tommers diameter)
- 6 til 8 reddiker
- 1 til 2 (170 til 225 gram) faste, modne avokadoer
- 4 kopper tynnsnittet grønnkål (½ liten hode)
- Utstyr: en justerbar skivemaskin; 12 trespyd (6 til 8 tommer), bløtlagt i vann i 30 minutter
- Tilbehør: limebåter
Fremgangsmåte
- 1Skjær løk i tynne skiver på tvers med en skiver. Sett skiveren til side. Varm opp eddik, sukker og 1/2 teskje salt i en liten, tykk, ikke-reaktiv kjele til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av varmen og rør inn løk, la det stå til det er klart til bruk (omtrent 25 minutter). I mellomtiden blander du sammen limejuice, koriander, olje og 1/2 teskje salt. Tilsett fisken og vend den forsiktig i marinaden, og la den marinere ved romtemperatur i 15 minutter. Visp sammen majones, crema, 1/2 teskje salt og de resterende 3 spiseskjeene limejuice for å lage sausen. Forvarm en gassgrill med brennere på høy varme, dekket, i 10 minutter, og reduser deretter varmen til middels-høy. Tre hver fiskebit på en spyd (kast marinaden). Pakk den utsatte delen av hvert spyd inn i kraftig aluminiumsfolie for å beskytte den mot å bli brent. Pakk tortillalefser inn i to aluminiumsfoliepakker og varm dem på grillen, snu dem en gang, i ca. 3 minutter totalt. Pensle grillristen med olje, og grill fisken, dekket, og snu den en gang, til den er ugjennomsiktig og akkurat gjennomstekt (for mahi-mahi), ca. 6 minutter totalt; eller til den er lett rosa i midten (for tunfisk), ca. 4 minutter. Skjær radiser i tynne skiver med skiver. Del, fjern steinen og skrell avokadoene, og skjær dem i 1/2-tommers tykke skiver. La løken renne av. Server fisken med tortillalefser, crema-saus, løk og de resterende toppingene.
- 2Skjær løk i tynne skiver på tvers med en skiver. Sett skiveren til side. Varm opp eddik, sukker og 1/2 teskje salt i en liten, tykk, ikke-reaktiv kjele til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av varmen og rør inn løk, la det stå til det er klart til bruk (omtrent 25 minutter).
- 3I mellomtiden blander du sammen limejuice, koriander, olje og 1/2 teskje salt. Tilsett fisken og vend den forsiktig i marinaden, og la den marinere ved romtemperatur i 15 minutter.
- 4Visp sammen majones, crema, 1/2 teskje salt og de resterende 3 spiseskjeene limejuice for å lage sausen.
- 5Forvarm en gassgrill med brennere på høy varme, dekket, i 10 minutter, og reduser deretter varmen til middels-høy.
- 6Tre hver fiskebit på et spyd (kast marinaden). Pakk den utsatte delen av hvert spyd inn i kraftig aluminiumsfolie for å beskytte den mot å bli brent.
- 7Pakk tortillalefser inn i to aluminiumsfoliepakker og varm dem på grillen, snu dem en gang, i ca. 3 minutter totalt.
- 8Pensle grillristen med olje, og grill fisken, dekket, og snu den en gang, til den er ugjennomsiktig og akkurat gjennomstekt (for mahi-mahi), ca. 6 minutter totalt; eller til den er lett rosa i midten (for tunfisk), ca. 4 minutter.
- 9Skjær radiser i tynne skiver med skiver. Del, fjern steinen og skrell avokadene, og skjær dem i 1/2-tommers tykke skiver. La løken renne av.
- 10Server fisken med tortillalefser, crema-saus, løk og de resterende toppingene.