
Wienerschnitzel
Lær hvordan du lager klassisk wienerschnitzel hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett. Perfekt for helgen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund kalvskiver
- 1/2 kopp hvetemel
- 3 spiseskjeer revet Parmesanost
- 2 egg
- 1 teskje finhakket persille
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- et klype malt muskatnøtt
- 2 spiseskjeer melk
- 1 kopp tørr brødsmuler
- 6 spiseskjeer smør
- 4 skiver sitron
Fremgangsmåte
- 1Legg hver kalvetykkelse mellom to stykker plastfolie, og bank dem med den flate siden av en kjøtthammer til de er omtrent 1/4 tomme tykke. Dypp dem i mel for å dekke.
- 2I en middels stor bolle, rør sammen parmesanost, egg, persille, salt, pepper, muskatnøtt og melk. Ha brødsmuler på en tallerken. Dypp hver kalvetykkelse i eggeblandingen, og trykk deretter inn brødsmulene for å dekke. Legg de dekkede kalvetykkelsene på en tallerken og sett dem i kjøleskapet i 1 time eller over natten.
- 3Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Stek de panerte kalvetykkelsene til de er brune på hver side, ca. 3 minutter per side. Ta dem ut og legg dem på et serveringsfat, og hell pannenesjuene over. Pynt med sitronskiver.