Gammeldags riskrem I

Gammeldags riskrem I

oppskrift på gammeldags riskrem, en klassisk norsk dessert laget med ris, melk og vanilje. perfekt for høytider og hverdagskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 egg, pisket
  • 2. 4 kopper melk
  • 3. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 4. 1/2 kopp ukokt hvit ris
  • 5. 1 spiseskje smør
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1/2 kopp rosiner (valgfritt)
  • 8. 1/8 teskje malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter.
  2. 22. Pisk egg og melk sammen. Rør inn hvitt sukker, ukokt ris, smør, vaniljeekstrakt, rosiner og muskatnøtt. Hell blandingen i den forberedte formen.
  3. 33. Stek i 2 til 2 1/2 timer i den forvarmede ovnen. Rør om hyppig i løpet av den første timen.