Gammeldags riskrem I
oppskrift på gammeldags riskrem, en klassisk norsk dessert laget med ris, melk og vanilje. perfekt for høytider og hverdagskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 egg, pisket
- 2. 4 kopper melk
- 3. 1/2 kopp hvitt sukker
- 4. 1/2 kopp ukokt hvit ris
- 5. 1 spiseskje smør
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 1/2 kopp rosiner (valgfritt)
- 8. 1/8 teskje malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter.
- 22. Pisk egg og melk sammen. Rør inn hvitt sukker, ukokt ris, smør, vaniljeekstrakt, rosiner og muskatnøtt. Hell blandingen i den forberedte formen.
- 33. Stek i 2 til 2 1/2 timer i den forvarmede ovnen. Rør om hyppig i løpet av den første timen.