
Osso Buco
Lær hvordan du lager den autentiske osso buco, en smakfull italiensk gryterett med kalv og grønnsaker. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp hvetemel
- 2. 2 teskjeer salt
- 3. 1/4 teskje malt svart pepper
- 4. 900 gram kalveskank
- 5. 3 spiseskjeer smør
- 6. 3 spiseskjeer olivenolje
- 7. 1 kopp hakket løk
- 8. 1 kopp tynne skiver gulrøtter
- 9. 1/2 kopp hakket selleri
- 10. 2 fedd hvitløk, knust
- 11. 1 boks (ca. 225 gram) tomatsaus
- 12. 1 kopp vann
- 13. 1 teskje tørket basilikum
- 14. 1 teskje tørket timian
- 15. 3 kvister fersk persille
- 16. 1 laurbærblad
Fremgangsmåte
- 11. I en lav skål, rør sammen mel, salt og svart pepper. Vend kjøttet i det krydrede melet. I en stor stekepanne, smelt smør med olje over middels varme. Brun kjøttet. Ta kjøttet ut av pannen, og sett det til side.
- 22. Tilsett løk, gulrøtter, selleri og hvitløk i fettet i pannen. Kok og rør i omtrent 5 minutter.
- 33. Rør inn tomatsaus, vann, basilikum, timian, persille og laurbærblad. Legg kjøttet tilbake i pannen. Kok opp, og skru ned varmen for å la det småkoke. Dekk til, og kok i 2 1/2 time.