Osso Buco

Osso Buco

Lær hvordan du lager den autentiske osso buco, en smakfull italiensk gryterett med kalv og grønnsaker. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp hvetemel
  • 2. 2 teskjeer salt
  • 3. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 4. 900 gram kalveskank
  • 5. 3 spiseskjeer smør
  • 6. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 1 kopp hakket løk
  • 8. 1 kopp tynne skiver gulrøtter
  • 9. 1/2 kopp hakket selleri
  • 10. 2 fedd hvitløk, knust
  • 11. 1 boks (ca. 225 gram) tomatsaus
  • 12. 1 kopp vann
  • 13. 1 teskje tørket basilikum
  • 14. 1 teskje tørket timian
  • 15. 3 kvister fersk persille
  • 16. 1 laurbærblad

Fremgangsmåte

  1. 11. I en lav skål, rør sammen mel, salt og svart pepper. Vend kjøttet i det krydrede melet. I en stor stekepanne, smelt smør med olje over middels varme. Brun kjøttet. Ta kjøttet ut av pannen, og sett det til side.
  2. 22. Tilsett løk, gulrøtter, selleri og hvitløk i fettet i pannen. Kok og rør i omtrent 5 minutter.
  3. 33. Rør inn tomatsaus, vann, basilikum, timian, persille og laurbærblad. Legg kjøttet tilbake i pannen. Kok opp, og skru ned varmen for å la det småkoke. Dekk til, og kok i 2 1/2 time.