Ristet mais med Manchego og lime

Ristet mais med Manchego og lime

oppskrift på røstet mais med smak av manchegoost og frisk lime. perfekt som forrett eller småretter, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 øre med søt, gul mais, uten skall
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 3. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør
  • 4. Kosher-salt
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 1 jalapeño, uten frø, finhakket
  • 7. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 8. 1 lime, delt i 4 båter
  • 9. 1 kopp finrevet Manchego-ost
  • 10. 1/4 kopp tynne skiver av gressløk
  • 11. 2 teskjeer finrevet limeskall
  • 12. Ingrediensinfo: Manchego-ost finnes i bedre supermarkeder og i spesialbutikker for matvarer.

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450°. Rist uhusket mais på et stekebrett, vend den av og til, til den er gjennomvarm og sprøtt-myk, omtrent 15 minutter. La den avkjøle. Skrell maisen og skjær kornene av kolbene. Kast kolbene. Varm opp olje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett maiskornene og sautér til de er gjennomvarme og har lett gylden farge på enkelte steder, 3–5 minutter. Tilsett smør; rør til det er smeltet. Krydre etter smak med salt og pepper. Overfør maisen til en stor, vid bolle eller en dyp serveringsfat; strø over jalapeño og knuste rød pepperflak. Press limebåter over, og strø over ost, gressløk og limeskall.