
Kortversjon av Espagnole-saus
Lær hvordan du lager en kortversjon av espagnole-saus med denne enkle oppskriften. Perfekt for å forbedre dine kjøkkenferdigheter og lage smakfulle retter raskt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer finhakket spekk
- 2. 2 spiseskjeer smør
- 3. 1 løk, finhakket
- 4. 1 laurbærblad
- 5. 1/4 teskje tørket timian
- 6. 2 spiseskjeer mel
- 7. 1/4 kopp hvitvin
- 8. 1 1/2 kopper kraftig buljong, kokende
- 9. 1/4 kopp kjøttgelé
- 10. 3/4 pund modne tomater, skrellet, delt i fire og frøet, eller 3 spiseskjeer tomatpuré
- 11. Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Kok lard og smør sammen over middels varme i 5 minutter. Tilsett løk, laurbærblad og timian, kok til løken er gylden. Med en hullsleiv, fjern løk og laurbærblad. Skru ned varmen, strø over melet, og kok i 2 minutter under omrøring. Tilsett vin. Øk varmen og rør med en sausvisp, og tilsett sakte den kokende kraften. Tilsett kjøttgelé. Nå, avhengig av hvor hastig du har det, kan du enten tilsette de skrelte og frøete tomatene og koke kraftig til tomatene er blitt til en jevn masse og hele sausen er redusert til 1 1/4 kopper, eller, mer raskt, koke sausen kraftig til den er redusert til 1 1/4 kopper, og deretter løse opp tomatpastaen i en liten mengde varm saus og tilsette den i resten av sausen. (Ved bruk av tomatpasta tar hele sausen omtrent en halv time.) Tilsett salt og nykvernet pepper etter smak. Beregn 2 eller 3 spiseskjeer saus per porsjon.