
Kylling med couscous
Lær hvordan du lager en deilig kylling med couscous. En enkel oppskrift perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 1/4 kopper lavsaltet kyllingbuljong
- 2. 1 kopp hurtigkokende couscous
- 3. 2 spiseskjeer olivenolje
- 4. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelene, skåret i terninger
- 5. 1 klype malt svart pepper
- 6. 1/2 kopp finhakkede jalapeño-chilipepper
- 7. 1 gulrot, tynne skiver
- 8. 1 zucchini, i terninger
- 9. 3 grønne løk, tynne skiver
- 10. 1 1/2 teskje fersk revet ingefærrot
- 11. 1 1/2 teskje karrypulver
- 12. 1/2 teskje malt korianderfrø
- 13. 1 teskje maisstivelse
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor kjele, kok opp 2 kopper kyllingkraft. Rør inn couscous og 1 ½ teskje olivenolje. Slå av varmen, dekk til, og la stå i 10 minutter.
- 22. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en middels stor stekepanne over middels varme. Rør inn kyllingen, krydre med pepper, og kok til den ikke lenger er rosa og saften er klar. Ta kyllingen ut av pannen og sett til side.
- 33. Varm opp den resterende olivenoljen i pannen over middels varme. Rør inn jalapeño, paprika og gulrot, og stek i ca. 2 minutter. Bland inn squash, grønn løk, ingefær og ¼ kopp kyllingkraft. Fortsett å koke og røre til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter.
- 44. I en liten bolle, bland den resterende koppen kyllingkraft med karrypulver, koriander og maisstivelse. Hell over grønnsakene. Legg kyllingen tilbake i pannen. Fortsett å koke i ca. 2 minutter til kyllingen er dekket av sausen og kraften begynner å tykne. Server over couscousen.