
Fried Cardoons
lær hvordan du lager sprø fritert kardoen med vår enkle oppskrift. perfekt som forrett eller snacks, med tips for en vellykket rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 1/4 pund kardon (1 stor bunt)
- 2. Omtrent 6 kopper vegetabilsk olje
- 3. 1/2 kopp allsidig mel
- 4. 2 store egg, lett pisket
- 5. 2 spiseskjeer vann
- 6. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 7. Utstyr: et dypfetttermometer
Fremgangsmåte
- 11. Kast bort eventuelle misfargede ytre stilker og små blader fra artisjokker. Trim bunnen, tuppene og de ytterste stilkene, og fjern strenger fra stilkene med en grønnsaksskreller (som for selleri). Skjær deretter artisjokkene på tvers i 5 cm (2 tommer) store biter. Legg artisjokkene i en stor bolle med 2 liter vann og 1 spiseskje salt, og la dem trekke i kjøleskapet i minst 8 timer. Sil av vannet. Overfør artisjokkene til en stor gryte på ca. 6 liter, dekk dem rikelig med kaldt vann og tilsett 2 spiseskjeer salt. Kok opp, og la småkoke uten lokk til de er møre når du stikker i dem med en skarp kniv, ca. 20–25 minutter. La artisjokkene renne av på flere lag med kjøkkenpapir og la dem avkjøle i 5 minutter. Varm opp ca. 4 cm olje til 180°C i en tykk gryte på medium varme. Visp sammen mel og 1/4 teskje pepper i en flat skål. Visp sammen egg, vann og ost i en annen flat skål. Vend en femtedel av artisjokkene (alle på en gang) i melet, rist av overflødig, og overfør dem til eggeblandingen. Vend forsiktig med en gaffel for å dekke. Ta opp de dekkede artisjokkene to om gangen, la overflødig olje renne av, og slipp dem forsiktig ned i den varme oljen. Når hele porsjonen er tilsatt, stek dem under omrøring av og til til de er gylne, ca. 2–4 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til nytt kjøkkenpapir for å renne av. Gjør dette i fire omganger med resten av artisjokkene (bytt ut oljen mellom hver batch). Krydre med salt.
- 22. Kast bort eventuelle misfargede ytre stilker og små blader fra artisjokkene. Trim bunnen, tuppene og de ytterste stilkene, og fjern strenger fra stilkene med en grønnsaksskreller (som for selleri). Skjær deretter artisjokkene på tvers i 5 cm (2 tommer) store biter.
- 33. Legg artisjokkene i en stor bolle med 2 liter vann og 1 spiseskje salt, og la dem trekke i kjøleskapet i minst 8 timer.
- 44. Sil av vannet. Overfør artisjokkene til en stor gryte på ca. 6 liter, dekk dem rikelig med kaldt vann og tilsett 2 spiseskjeer salt. Kok opp, og la småkoke uten lokk til de er møre når du stikker i dem med en skarp kniv, ca. 20–25 minutter. La artisjokkene renne av på flere lag med kjøkkenpapir og la dem avkjøle i 5 minutter.
- 55. Varm opp ca. 4 cm olje til 180°C i en tykk gryte på medium varme.
- 66. Visp sammen mel og 1/4 teskje pepper i en flat skål. Visp sammen egg, vann og ost i en annen flat skål.
- 77. Vend en femtedel av artisjokkene (alle på en gang) i melet, rist av overflødig, og overfør dem til eggeblandingen. Vend forsiktig med en gaffel for å dekke. Ta opp de dekkede artisjokkene to om gangen, la overflødig olje renne av, og slipp dem forsiktig ned i den varme oljen. Når hele porsjonen er tilsatt, stek dem under omrøring av og til til de er gylne, ca. 2–4 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til nytt kjøkkenpapir for å renne av. Gjør dette i fire omganger med resten av artisjokkene (bytt ut oljen mellom hver batch). Krydre med salt.