På grillen Grillet ost

På grillen Grillet ost

Lær hvordan du lager smakfull on-the-grill grillet ost. En enkel oppskrift perfekt for sommerens grilling med venner og familie.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp fikenmarmelade
  • 4 skiver multigrainbrød (tykke, håndskårne)
  • 4 skiver briochebrød
  • 8 skiver modnet Cheddarost
  • 8 spiseskjeer (1 stang) smør, myknet
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 1 spiseskje balsamico-glaze
  • 1 teskje honning
  • 2 klyper salt
  • 2 klyper nykvernet svart pepper
  • 1/3 sitron, saftet
  • Én 150 grams beholder blandede grønne blader
  • 1 kopp cherrytomater, delt i to
  • 1/4 kopp fersk basilikum, revet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til smørbrødene: Forbered en grill på middels høy varme.
  3. 3Monter 4 smørbrød ved å smøre 2 spiseskjeer fikenmarmelade på 2 av fullkornsbrødskivene og 2 av brioche-skivene, deretter legge på 2 skiver ost på hver og en skive av det samme brødet. Smør smøret på begge sider av de ferdige smørbrødene.
  4. 4Plasser smørbrødene forsiktig på grillristene og grill på hver side til brødet har grillmerker og osten er smeltet, omtrent 5 minutter per side.
  5. 5For salaten og dressingen: I mellomtiden visp sammen olivenolje, balsamicoeddik, balsamico-glaze, honning, salt, pepper og sitronjuice i en stor bolle. Tilsett de blandede grønne bladene, tomatene og basilikum og vend godt for å dekke.
  6. 6Server hvert smørbrød med en side salat.