
På grillen Grillet ost
Lær hvordan du lager smakfull on-the-grill grillet ost. En enkel oppskrift perfekt for sommerens grilling med venner og familie.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp fikenmarmelade
- 4 skiver multigrainbrød (tykke, håndskårne)
- 4 skiver briochebrød
- 8 skiver modnet Cheddarost
- 8 spiseskjeer (1 stang) smør, myknet
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 1 spiseskje balsamico-glaze
- 1 teskje honning
- 2 klyper salt
- 2 klyper nykvernet svart pepper
- 1/3 sitron, saftet
- Én 150 grams beholder blandede grønne blader
- 1 kopp cherrytomater, delt i to
- 1/4 kopp fersk basilikum, revet
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til smørbrødene: Forbered en grill på middels høy varme.
- 3Monter 4 smørbrød ved å smøre 2 spiseskjeer fikenmarmelade på 2 av fullkornsbrødskivene og 2 av brioche-skivene, deretter legge på 2 skiver ost på hver og en skive av det samme brødet. Smør smøret på begge sider av de ferdige smørbrødene.
- 4Plasser smørbrødene forsiktig på grillristene og grill på hver side til brødet har grillmerker og osten er smeltet, omtrent 5 minutter per side.
- 5For salaten og dressingen: I mellomtiden visp sammen olivenolje, balsamicoeddik, balsamico-glaze, honning, salt, pepper og sitronjuice i en stor bolle. Tilsett de blandede grønne bladene, tomatene og basilikum og vend godt for å dekke.
- 6Server hvert smørbrød med en side salat.