Skivet squash, rød paprika og maisgrateng med cheddar-kruste

Skivet squash, rød paprika og maisgrateng med cheddar-kruste

oppskrift på smakfull gratin med squash, rød paprika og mais, toppet med cheddar skorpe. enkel å lage og perfekt som tilbehør eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 spiseskjeer smør
  • 2. 2 1/2 spiseskjeer hvetemel
  • 3. 1 1/2 kopper helmelk, varm
  • 4. 3/4 kopp (pakket) grovt revet ekstra-sharp hvit cheddarost
  • 5. 1/4 teskje hot pepper-saus
  • 6. 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 7. 1 pund middels store gul squash, trimmet og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 8. 1 pund middels store zucchini, trimmet og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 9. 1 1/4 kopper hakket løk
  • 10. 1 kopp hakket rød paprika
  • 11. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 12. 1 kopp frosne maiskjerner, tint
  • 13. 1 teskje hakket frisk rosmarin
  • 14. 1 spiseskje smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 15. 1 1/2 kopper (pakket) ferske brødsmuler laget av crusty fransk brød (ikke fjern skorpen)
  • 16. 1/2 kopp (pakket) grovt revet ekstra-sharp hvit cheddarost (ca. 50 gram)
  • 17. 1 1/2 spiseskjeer smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. Til saus: Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett mel og visp i 1 minutt. Rør inn varm melk; visp til blandingen koker, tykner og er glatt, omtrent 5 minutter. Ta av varmen. Tilsett ost og hot pepper-saus, og visp til osten smelter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak.
  2. 22. Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett mel og visp i 1 minutt. Rør inn varm melk; visp til blandingen koker, tykner og er glatt, omtrent 5 minutter. Ta av varmen. Tilsett ost og hot pepper-saus, og visp til osten smelter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak.
  3. 33. For grønnsakene: Smør en glassform på 28x18x5 cm. Varm opp 1/2 ss olje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av gul squash og halvparten av zucchini; sautér til de er sprø-møre, ca. 4 minutter. Overfør squash- og zucchiniblandingen til en stor bolle. Gjenta med 1/2 ss olje og resten av gul squash og zucchini. Varm opp resten av 1 ss olje i samme panne over middels høy varme. Tilsett løk, paprika og hvitløk; sautér til løken er gyllen og paprikaen er myk, ca. 7 minutter. Rør inn mais og rosmarin. Overfør til bollen med squash- og zucchiniblandingen. Bland inn ostesausen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør blandingen til den forberedte formen. Fordel smør i små klatter over. (Kan forberedes 1 dag i forveien. La det avkjøle litt. Dekk til med aluminiumsfolie og oppbevar i kjøleskapet. Før du fortsetter, varm opp gratengen i ovn på 200°C til den er varm, men ikke varm, ca. 20 minutter.)
  4. 44. Smør en glassform på 28x18x5 cm. Varm opp 1/2 ss olje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av gul squash og zucchini; sautér til de er sprø-møre, ca. 4 minutter. Overfør squash- og zucchiniblandingen til en stor bolle. Gjenta med 1/2 ss olje og resten av gul squash og zucchini.
  5. 55. Varm opp resten av 1 ss olje i samme panne over middels høy varme. Tilsett løk, paprika og hvitløk; sautér til løken er gyllen og paprikaen er myk, ca. 7 minutter. Rør inn mais og rosmarin. Overfør til bollen med squash- og zucchiniblandingen. Bland inn ostesausen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør blandingen til den forberedte formen. Fordel smør i små klatter over. (Kan forberedes 1 dag i forveien. La det avkjøle litt. Dekk til med aluminiumsfolie og oppbevar i kjøleskapet. Før du fortsetter, varm opp gratengen i ovn på 200°C til den er varm, men ikke varm, ca. 20 minutter.)
  6. 66. Til topping: Forvarm ovnen til 200°C. Bland brødsmuler, ost og smør i en bolle til smøret er jevnt fordelt på brødsmulene. Strø jevnt over gratengen. Stek til grønnsakene er gjennomvarme og brødsmulene er sprø og gyldne, ca. 35 minutter.
  7. 77. Forvarm ovnen til 200°C. Bland brødsmuler, ost og smør i en bolle til smøret er jevnt fordelt på brødsmulene. Strø jevnt over gratengen. Stek til grønnsakene er gjennomvarme og brødsmulene er sprø og gyldne, ca. 35 minutter.