
Skivet squash, rød paprika og maisgrateng med cheddar-kruste
oppskrift på smakfull gratin med squash, rød paprika og mais, toppet med cheddar skorpe. enkel å lage og perfekt som tilbehør eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 spiseskjeer smør
- 2. 2 1/2 spiseskjeer hvetemel
- 3. 1 1/2 kopper helmelk, varm
- 4. 3/4 kopp (pakket) grovt revet ekstra-sharp hvit cheddarost
- 5. 1/4 teskje hot pepper-saus
- 6. 2 spiseskjeer olivenolje, delt
- 7. 1 pund middels store gul squash, trimmet og skåret i 1/2-tommers skiver
- 8. 1 pund middels store zucchini, trimmet og skåret i 1/2-tommers skiver
- 9. 1 1/4 kopper hakket løk
- 10. 1 kopp hakket rød paprika
- 11. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 12. 1 kopp frosne maiskjerner, tint
- 13. 1 teskje hakket frisk rosmarin
- 14. 1 spiseskje smør, skåret i 1/2-tommers terninger
- 15. 1 1/2 kopper (pakket) ferske brødsmuler laget av crusty fransk brød (ikke fjern skorpen)
- 16. 1/2 kopp (pakket) grovt revet ekstra-sharp hvit cheddarost (ca. 50 gram)
- 17. 1 1/2 spiseskjeer smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Til saus: Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett mel og visp i 1 minutt. Rør inn varm melk; visp til blandingen koker, tykner og er glatt, omtrent 5 minutter. Ta av varmen. Tilsett ost og hot pepper-saus, og visp til osten smelter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak.
- 22. Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett mel og visp i 1 minutt. Rør inn varm melk; visp til blandingen koker, tykner og er glatt, omtrent 5 minutter. Ta av varmen. Tilsett ost og hot pepper-saus, og visp til osten smelter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak.
- 33. For grønnsakene: Smør en glassform på 28x18x5 cm. Varm opp 1/2 ss olje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av gul squash og halvparten av zucchini; sautér til de er sprø-møre, ca. 4 minutter. Overfør squash- og zucchiniblandingen til en stor bolle. Gjenta med 1/2 ss olje og resten av gul squash og zucchini. Varm opp resten av 1 ss olje i samme panne over middels høy varme. Tilsett løk, paprika og hvitløk; sautér til løken er gyllen og paprikaen er myk, ca. 7 minutter. Rør inn mais og rosmarin. Overfør til bollen med squash- og zucchiniblandingen. Bland inn ostesausen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør blandingen til den forberedte formen. Fordel smør i små klatter over. (Kan forberedes 1 dag i forveien. La det avkjøle litt. Dekk til med aluminiumsfolie og oppbevar i kjøleskapet. Før du fortsetter, varm opp gratengen i ovn på 200°C til den er varm, men ikke varm, ca. 20 minutter.)
- 44. Smør en glassform på 28x18x5 cm. Varm opp 1/2 ss olje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av gul squash og zucchini; sautér til de er sprø-møre, ca. 4 minutter. Overfør squash- og zucchiniblandingen til en stor bolle. Gjenta med 1/2 ss olje og resten av gul squash og zucchini.
- 55. Varm opp resten av 1 ss olje i samme panne over middels høy varme. Tilsett løk, paprika og hvitløk; sautér til løken er gyllen og paprikaen er myk, ca. 7 minutter. Rør inn mais og rosmarin. Overfør til bollen med squash- og zucchiniblandingen. Bland inn ostesausen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør blandingen til den forberedte formen. Fordel smør i små klatter over. (Kan forberedes 1 dag i forveien. La det avkjøle litt. Dekk til med aluminiumsfolie og oppbevar i kjøleskapet. Før du fortsetter, varm opp gratengen i ovn på 200°C til den er varm, men ikke varm, ca. 20 minutter.)
- 66. Til topping: Forvarm ovnen til 200°C. Bland brødsmuler, ost og smør i en bolle til smøret er jevnt fordelt på brødsmulene. Strø jevnt over gratengen. Stek til grønnsakene er gjennomvarme og brødsmulene er sprø og gyldne, ca. 35 minutter.
- 77. Forvarm ovnen til 200°C. Bland brødsmuler, ost og smør i en bolle til smøret er jevnt fordelt på brødsmulene. Strø jevnt over gratengen. Stek til grønnsakene er gjennomvarme og brødsmulene er sprø og gyldne, ca. 35 minutter.