Brystet provencalsk kylling med butternut squash og hvite bønner
Oppdag hvordan du lager en smakfull braised provencal chicken med butternut squash og hvite bønner. En enkel og deilig rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 kopper vann
- 1 1/4 kopper tørkede Great Northern-bønner
- 1/2 løk, delt i kvarter
- 6 store kyllinglår med bein og skinn
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 teskjeer finhakket fersk oregano eller 3/4 teskje tørket
- 2 teskjeer finhakket fersk timian eller 3/4 teskje tørket
- 1 teskje finhakket fersk rosmarin eller 1/2 teskje tørket
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 2 1/2 teskjeer finhakket hvitløk
- 2 1/2 kopper skåret i 1/3-tommers biter, skrelt smørnut squash
- 1 boks på 14 1/2 unser med hakkede tomater i juice
- 2 spiseskjeer finhakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Kombiner 6 kopper vann, bønner og løk i en stor kjele. Kok opp. Reduser varmen, dekk delvis til og la det småkoke til bønnene er møre, omtrent 1 time og 20 minutter. Avkjøl i kokevæsken. Sil av bønnene, og kast kokevæsken. I mellomtiden, plasser kyllingen i en middels stor bolle. Tilsett 1 spiseskje olje, oregano, timian og rosmarin, og vend det godt sammen. La det stå i 30 minutter ved romtemperatur. Varm opp den resterende spiseskjeen olje i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Strø kyllingen med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, og stek kyllingen i pannen til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Hell av stekefettet fra pannen. Tilsett vin og hvitløk i pannen; la det småkoke til væsken er redusert til halvparten, og skrap opp de brune bitene, ca. 2 minutter. Rør inn squash, tomater i juice og den silte bønnemiks. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen. Dekk til og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og squashen er mør, ca. 40 minutter. Rør inn persille. La det småkoke uten lokk til sausen tykner litt, ca. 3 minutter. Overfør kyllingen til en serveringsskål. Øs over bønn- og grønnsaksblandingen.
- 2Kombiner 6 kopper vann, bønner og løk i en stor kjele. Kok opp. Reduser varmen, dekk delvis til og la det småkoke til bønnene er møre, omtrent 1 time og 20 minutter. Avkjøl i kokevæsken. Sil av bønnemiksen, og kast kokevæsken.
- 3I mellomtiden, plasser kyllingen i en middels stor bolle. Tilsett 1 spiseskje olje, oregano, timian og rosmarin, og vend det godt sammen. La det stå i 30 minutter ved romtemperatur.
- 4Varm opp den resterende spiseskjeen olje i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Strø kyllingen med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, og stek kyllingen i pannen til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter på hver side. Overfør til en tallerken.
- 5Hell av stekefettet fra pannen. Tilsett vin og hvitløk i pannen; la det småkoke til væsken er redusert til halvparten, og skrap opp de brune bitene, ca. 2 minutter. Rør inn squash, tomater i juice og den silte bønnemiksen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen. Dekk til og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og squashen er mør, ca. 40 minutter. Rør inn persille. La det småkoke uten lokk til sausen tykner litt, ca. 3 minutter. Overfør kyllingen til en serveringsskål. Øs over bønn- og grønnsaksblandingen.