
Glutenfri paibunn
oppskrift på en smakfull og glutenfri pai skorpe som er enkel å lage. perfekt for glutenfrie dietter og baking for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer gule linfrø
- 2. 2 spiseskjeer brunt eller hvitt ris mel
- 3. 2 spiseskjeer tapiokamel
- 4. 2 1/3 kopper (ca. 260 gram) milletmel
- 5. 1 spiseskje superfint granulert sukker
- 6. 1/2 teskje havsalt
- 7. 1 kopp (2 staver) veldig kaldt usaltet smør, skåret i små biter
- 8. 1 eggehvite
- 9. 2 til 3 spiseskjeer isvann
Fremgangsmåte
- 11. Vask og skrubb grundig all utstyr og arbeidsflater for å fjerne alle spor av hvete-mel. Pass på å rengjøre under bladmekanismen i foodprocessoren og mellom sporene på eventuelle verktøy for å fjerne fastbrent smuss.
- 22. Kvern linfrøene i en kaffekvern eller krydderkvern. Tilsett linfrøene sammen med alle tre melsortene, sukkeret og saltet i arbeidsbollen på en foodprocessor og puls til det er godt blandet.
- 33. Fjern lokket fra foodprocessorens arbeidsbolle og strø smøret over toppen. Puls til teksturen ligner grove smuler.
- 44. Puls inn eggehviten, og tilsett deretter vann, én spiseskje av gangen, til deigen samler seg.
- 55. Ta deigen ut av arbeidsbollen (den vil være smuldrete på dette tidspunktet) og kna den forsiktig på en arbeidsflate eller et bakepapir lett melet med milletmel.
- 66. Ta ut en tredjedel av deigen slik at du har to deler. Pakk begge delene inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet i 60 minutter eller opptil 3 dager før bruk. Hvis du ikke skal lage en dobbelbunnspai, kan du oppbevare den mindre deigen i fryseren til senere bruk.
- 77. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg den største deigen mellom to ark bakepapir lett melet med milletmel og kjevle ut til en runding på ca. 30 cm i diameter og 3 mm tykk.
- 88. Legg forsiktig den utkjevlede deigen i en paiform på 23–25 cm, og trykk den godt på plass. Klem og form kantene. Sett paibunnen i kjøleskapet i 30 minutter. I mellomtiden, hvis du lager en dobbelbunnspai, kjevle ut den andre delen av deigen mellom to ark bakepapir til en runding på ca. 25 cm i diameter. Sett den til side, og hold den mellom arkene for å forhindre at den tørker ut.
- 99. Forhåndsbøyll paibunnen og legg en sirkel av bakepapir som er tilpasset bunnen, samt en engangs paiform oppå for å forhindre at den hever seg under steking. Hvis fyllet skal stekes, forstek bunnen i 5–7 minutter. Hvis du skal bruke den til en krempai hvor baking ikke er nødvendig, forstek den i 12–15 minutter, og sjekk ofte etter 10 minutter.
- 1010. La den forstekte bunnen avkjøle seg mens du forbereder fyllet etter eget valg. Topp og pynt paisen etter ønske eller som angitt i oppskriften.