Hello Fresh Mobile Banner
Glutenfri paibunn

Glutenfri paibunn

oppskrift på en smakfull og glutenfri pai skorpe som er enkel å lage. perfekt for glutenfrie dietter og baking for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer gule linfrø
  • 2. 2 spiseskjeer brunt eller hvitt ris mel
  • 3. 2 spiseskjeer tapiokamel
  • 4. 2 1/3 kopper (ca. 260 gram) milletmel
  • 5. 1 spiseskje superfint granulert sukker
  • 6. 1/2 teskje havsalt
  • 7. 1 kopp (2 staver) veldig kaldt usaltet smør, skåret i små biter
  • 8. 1 eggehvite
  • 9. 2 til 3 spiseskjeer isvann

Fremgangsmåte

  1. 11. Vask og skrubb grundig all utstyr og arbeidsflater for å fjerne alle spor av hvete-mel. Pass på å rengjøre under bladmekanismen i foodprocessoren og mellom sporene på eventuelle verktøy for å fjerne fastbrent smuss.
  2. 22. Kvern linfrøene i en kaffekvern eller krydderkvern. Tilsett linfrøene sammen med alle tre melsortene, sukkeret og saltet i arbeidsbollen på en foodprocessor og puls til det er godt blandet.
  3. 33. Fjern lokket fra foodprocessorens arbeidsbolle og strø smøret over toppen. Puls til teksturen ligner grove smuler.
  4. 44. Puls inn eggehviten, og tilsett deretter vann, én spiseskje av gangen, til deigen samler seg.
  5. 55. Ta deigen ut av arbeidsbollen (den vil være smuldrete på dette tidspunktet) og kna den forsiktig på en arbeidsflate eller et bakepapir lett melet med milletmel.
  6. 66. Ta ut en tredjedel av deigen slik at du har to deler. Pakk begge delene inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet i 60 minutter eller opptil 3 dager før bruk. Hvis du ikke skal lage en dobbelbunnspai, kan du oppbevare den mindre deigen i fryseren til senere bruk.
  7. 77. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg den største deigen mellom to ark bakepapir lett melet med milletmel og kjevle ut til en runding på ca. 30 cm i diameter og 3 mm tykk.
  8. 88. Legg forsiktig den utkjevlede deigen i en paiform på 23–25 cm, og trykk den godt på plass. Klem og form kantene. Sett paibunnen i kjøleskapet i 30 minutter. I mellomtiden, hvis du lager en dobbelbunnspai, kjevle ut den andre delen av deigen mellom to ark bakepapir til en runding på ca. 25 cm i diameter. Sett den til side, og hold den mellom arkene for å forhindre at den tørker ut.
  9. 99. Forhåndsbøyll paibunnen og legg en sirkel av bakepapir som er tilpasset bunnen, samt en engangs paiform oppå for å forhindre at den hever seg under steking. Hvis fyllet skal stekes, forstek bunnen i 5–7 minutter. Hvis du skal bruke den til en krempai hvor baking ikke er nødvendig, forstek den i 12–15 minutter, og sjekk ofte etter 10 minutter.
  10. 1010. La den forstekte bunnen avkjøle seg mens du forbereder fyllet etter eget valg. Topp og pynt paisen etter ønske eller som angitt i oppskriften.