
Mujadara
oppskrift på mujadara, en smakfull og enkel libanesisk rett med linser, ris og karamellisert løk. perfekt til hverdags eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp olivenolje
- 4 eller 5 store løk, delt i to og tynnsnittet (bruk skivemodulen på foodprocessoren din, eller en mandolin hvis du har en)
- Salt og pepper
- Nykvernet svart pepper
- 1 1/2 kopper brune eller grønne linser, sortert og skylt
- 1 1/4 kopper langkornet hvit ris
- Naturell yoghurt eller rømme, valgfritt, til servering
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en veldig stor non-stick panne på lav varme (hvis du bare har mindre panner, del oljen og løken mellom to). Når oljen glitrer, tilsett løken og kok, rør jevnlig, til den er gyllen, 15 til 20 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 2I mellomtiden koker du opp 4 ½ kopper vann i en stor kjele eller liten gryte og tilsetter linse. La det småkoke, uten lokk, i 20 minutter, og tilsett deretter risen og halvparten av den kokte løken. Krydre med salt og pepper etter smak. La det småkoke, med lokk, på veldig lav varme til linser og ris er møre, omtrent 20 minutter til. Du kan trenge å tilsette mer vann mot slutten; sjekk etter 15 minutter. Ta av varmen og la det hvile, med lokk, i 5 minutter.
- 3Mens risen og linsene koker, kok den resterende løken i pannen på lav varme, rør ofte, til den er mørk brun og nesten sprø, 15 til 20 minutter.
- 4Server varm eller romtemperert, med den brune løken strødd på toppen. Tilsett en klatt yoghurt eller rømme hvis ønskelig.