Busters og Grits

Busters og Grits

Lær hvordan du lager busters and grits, en klassisk frokostrett med en perfekt kombinasjon av smak og tekstur. Enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. Salt
  • 2. 1 kopp hvite maisgryn
  • 3. 6 spiseskjeer smør
  • 4. 1/2 kopp mascarponeost
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 1/2 kopp melk
  • 7. 4 egg, pisket
  • 8. 1 kopp maismel
  • 9. 1/2 kopp mel
  • 10. 1 teskje grunnleggende kreolkrydder
  • 11. 1 liter rapsolje
  • 12. 6 små blåskjell med myk skal, renset
  • 13. 1 kopp grunnleggende krabbesaus
  • 14. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 15. 1 grønn løk, hakket
  • 16. 2 dråper Tabasco

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp 4 kopper lettsaltet vann i en middels stor, tykkbunnet kjele på høy varme. Hell forsiktig gritsen i det kokende vannet, mens du rører konstant. Skru ned varmen til lav. Rør ofte i gritsen for å unngå at den setter seg fast i bunnen av kjelen. La det småkoke til alt vannet er absorbert, og gritsen er blitt myk, omtrent 20 minutter.
  2. 22. Rør inn 3 spiseskjeer av smøret og mascarponen. Krydre med salt og pepper. Ta kjelen av varmen og legg et stykke plastfolie direkte på overflaten av gritsen for å forhindre at det dannes en skorpe.
  3. 33. Visp sammen melk, egg, maismel, mel og Creole-krydder i en middels stor bolle til det er jevnt.
  4. 44. Varm opp rapsolje i en dyp stekepanne på høy varme til den når 175°C på et sukkertermometer. Dypp krabbene i maismelrøren, og stek dem deretter, snu en gang, til de er gyldne på begge sider, ca. 7 minutter. Ta krabbene opp av pannen og la dem renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.
  5. 55. Varm opp Crab Pan Sauce sammen med hvitløk og grønn løk i en liten kjele på middels varme.
  6. 66. Kok opp, rør inn de resterende 3 spiseskjeene smør og Tabasco, og krydre med salt og pepper. Når du har tilsatt smøret, tar du kjelen av varmen.
  7. 77. Fordel gritsen i en stor serveringsskål. Øs over en raus mengde saus rundt gritsen, og legg de stekte softshell-krabbene oppå.