
Hvitløksconfit
Lær hvordan du lager garlic confit med denne enkle oppskriften. Perfekt som smakstilsetning i retter eller som tapas. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 hvitløksfedd, skrelte
- 1 1/2 kopper (eller mer) druekjerneolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 250°F. Legg hvitløk og olje i en liten kjele (tilsett mer olje hvis hvitløksfeddene ikke er dekket). Dekk til og stek til hvitløken er gyllen og myk, ca. 2 timer. La det avkjøle; overfør hvitløk og olje til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet.
- 2Forvarm ovnen til 250°F. Legg hvitløk og olje i en liten kjele (tilsett mer olje hvis hvitløksfeddene ikke er dekket). Dekk til og stek til hvitløken er gyllen og myk, ca. 2 timer. La det avkjøle; overfør hvitløk og olje til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet.
- 3Forberedelse: Hvitløk kan kokes opp til 2 uker i forveien. Oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før bruk.
- 4Hvitløk kan kokes opp til 2 uker i forveien. Oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før bruk.