Hvitløksconfit

Hvitløksconfit

Lær hvordan du lager garlic confit med denne enkle oppskriften. Perfekt som smakstilsetning i retter eller som tapas. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 hvitløksfedd, skrelte
  • 1 1/2 kopper (eller mer) druekjerneolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 250°F. Legg hvitløk og olje i en liten kjele (tilsett mer olje hvis hvitløksfeddene ikke er dekket). Dekk til og stek til hvitløken er gyllen og myk, ca. 2 timer. La det avkjøle; overfør hvitløk og olje til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 2Forvarm ovnen til 250°F. Legg hvitløk og olje i en liten kjele (tilsett mer olje hvis hvitløksfeddene ikke er dekket). Dekk til og stek til hvitløken er gyllen og myk, ca. 2 timer. La det avkjøle; overfør hvitløk og olje til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet.
  3. 3Forberedelse: Hvitløk kan kokes opp til 2 uker i forveien. Oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før bruk.
  4. 4Hvitløk kan kokes opp til 2 uker i forveien. Oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før bruk.