
Enkel kandisert appelsinskall
Lær hvordan du lager enkel kandisert appelsinskall hjemme med denne trinnvise oppskriften. Perfekt som søtt tilbehør eller gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 2 store appelsiner, 1/4 tomme av topp og bunn kuttet av
- 4 kopper sukker, delt
- 3 kopper vann
Fremgangsmåte
- 1Skjær skallet på hver appelsin i 4 vertikale segmenter. Fjern hvert segment (inkludert den hvite pithen) i ett stykke. Kutt det i ¼-tommers brede strimler. Kok i en stor kjele med kokende vann i 15 minutter; sil av, skyll, og sil igjen. Kok opp 3 kopper sukker og 3 kopper vann i en middels stor kjele over middels varme, og rør for å løse opp sukkeret. Tilsett skallet. Kok opp igjen. Skru ned varmen; la det småkoke til skallet er veldig mykt, ca. 45 minutter. Sil av. Vend skallet og 1 kopp sukker på et bakepapirkledd stekebrett, og skill strimlene fra hverandre. Løft skallet opp av sukkeret; overfør til et stykke aluminiumsfolie. La det stå til belegget er tørt, i 1 til 2 dager. FORHÅNDSVIS: Pakk inn og frys i opptil 2 måneder.
- 2Skjær skallet på hver appelsin i 4 vertikale segmenter. Fjern hvert segment (inkludert den hvite pithen) i ett stykke. Kutt det i ¼-tommers brede strimler. Kok i en stor kjele med kokende vann i 15 minutter; sil av, skyll, og sil igjen.
- 3Kok opp 3 kopper sukker og 3 kopper vann i en middels stor kjele over middels varme, og rør for å løse opp sukkeret. Tilsett skallet. Kok opp igjen. Skru ned varmen; la det småkoke til skallet er veldig mykt, ca. 45 minutter. Sil av.
- 4Vend skallet og 1 kopp sukker på et bakepapirkledd stekebrett, og skill strimlene fra hverandre. Løft skallet opp av sukkeret; overfør til et stykke aluminiumsfolie. La det stå til belegget er tørt, i 1 til 2 dager. FORHÅNDSVIS: Pakk inn og frys i opptil 2 måneder.