Trefingredeigkaker

Trefingredeigkaker

Lær hvordan du lager deilige triple-ginger cookies med et krydret preg. Perfekt som snacks eller gave. Enkle å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 1/3 kopp finhakket krystallisert ingefær
  • 2 teskjeer natron
  • 1/4 teskje salt
  • 3/4 kopp (1 1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 1/2 kopp (pakket) gyllent brunt sukker
  • 1/2 kopp (pakket) mørkt brunt sukker
  • 1 stort egg, romtemperert
  • 1/4 kopp lys (mildsmakende) sirup
  • 1 1/2 teskjeer finrevet fersk skrellet ingefær
  • 1 1/2 teskjeer malt ingefær
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt nellik
  • ca. 1/3 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Plasser 1 rille i øvre tredjedel og 1 rille i nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 175°C. Legg to bakeplater med bakepapir. Visp mel, kandisert ingefær, natron og 1/4 teskje salt i en middels bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er kremaktig og lyst, ca. 2 minutter. Tilsett gradvis begge brune sukkrene. Pisk på middels høy hastighet til det er luftig og kremaktig, ca. 3 minutter. Tilsett egg, sirup, fersk ingefær, malt ingefær, kanel og nellik. Pisk for å blande. Tilsett melet i to omganger, og pisk på lav hastighet bare til det er blandet mellom tilsetningene. Ha 1/3 kopp sukker i en liten bolle. Mål opp 1 spiseskje deig. Rull til en ball mellom håndflatene, og vend den deretter i sukkeret i bollen for å dekke; legg på bakeplaten. Gjenta med resten av deigen, og pass på at kokiene ligger med 3,8–5 cm mellomrom. Stek kokiene til overflaten sprekker og de er faste rundt kantene, men fortsatt litt myke i midten, ca. 15 minutter. Avkjøl helt på plater på rist. FORHÅNDSVISNING: Kokiene kan lages opptil 4 dager i forveien. Oppbevar i lufttette beholdere ved romtemperatur.
  4. 4Plasser 1 rille i øvre tredjedel og 1 rille i nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 175°C. Legg to bakeplater med bakepapir. Visp mel, kandisert ingefær, natron og 1/4 teskje salt i en middels bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er kremaktig og lyst, ca. 2 minutter. Tilsett gradvis begge brune sukkrene. Pisk på middels høy hastighet til det er luftig og kremaktig, ca. 3 minutter. Tilsett egg, sirup, fersk ingefær, malt ingefær, kanel og nellik. Pisk for å blande. Tilsett melet i to omganger, og pisk på lav hastighet bare til det er blandet mellom tilsetningene.
  5. 5Ha 1/3 kopp sukker i en liten bolle. Mål opp 1 spiseskje deig. Rull til en ball mellom håndflatene, og vend den deretter i sukkeret i bollen for å dekke; legg på bakeplaten. Gjenta med resten av deigen, og pass på at kokiene ligger med 3,8–5 cm mellomrom.
  6. 6Stek kokiene til overflaten sprekker og de er faste rundt kantene, men fortsatt litt myke i midten, ca. 15 minutter. Avkjøl helt på plater på rist. FORHÅNDSVISNING: Kokiene kan lages opptil 4 dager i forveien. Oppbevar i lufttette beholdere ved romtemperatur.