Ristet broccolibuketter med ristet brødsmuler og gremolata

Ristet broccolibuketter med ristet brødsmuler og gremolata

en enkel oppskrift på ovnsstekt brokkoli med sprø brødrasp gremolata, perfekt som sunn forrett eller sidesrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 2. 1 sjalottløk, hakket
  • 3. 1/2 kopp grove, ferske brødsmuler laget av fransk brød uten skorpe
  • 4. 2 teskjeer revet sitronskall
  • 5. 900 gram brokkoli, stilkene fjernet, toppene kuttet i 5 cm lange buketter
  • 6. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 1 spiseskje olje i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk; sautér til den begynner å bli brun, ca. 2 minutter. Tilsett brødsmuler; rist dem til de blir gylne, under omrøring ofte, ca. 3 minutter. Overfør blandingen til en liten skål. Bland inn sitrusskall. Krydre med salt og pepper etter smak. (Gremolata kan lages 4 timer i forveien. La den stå i romtemperatur.) Forvarm ovnen til 220°C. Vend brokkoli med de resterende 3 spiseskjeene olje i en stor bolle for å dekke. Strø over salt og pepper. Vend godt slik at det blir jevnt dekket. Fordel på et stort, rissikkert stekebrett. Stek til stilkene er sprø-møre og lett brunet, ca. 20 minutter. Dryss over sitronsaft. Overfør til en serveringsskål. Strø gremolata over og server.