
Ristet broccolibuketter med ristet brødsmuler og gremolata
en enkel oppskrift på ovnsstekt brokkoli med sprø brødrasp gremolata, perfekt som sunn forrett eller sidesrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2. 1 sjalottløk, hakket
- 3. 1/2 kopp grove, ferske brødsmuler laget av fransk brød uten skorpe
- 4. 2 teskjeer revet sitronskall
- 5. 900 gram brokkoli, stilkene fjernet, toppene kuttet i 5 cm lange buketter
- 6. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 1 spiseskje olje i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk; sautér til den begynner å bli brun, ca. 2 minutter. Tilsett brødsmuler; rist dem til de blir gylne, under omrøring ofte, ca. 3 minutter. Overfør blandingen til en liten skål. Bland inn sitrusskall. Krydre med salt og pepper etter smak. (Gremolata kan lages 4 timer i forveien. La den stå i romtemperatur.) Forvarm ovnen til 220°C. Vend brokkoli med de resterende 3 spiseskjeene olje i en stor bolle for å dekke. Strø over salt og pepper. Vend godt slik at det blir jevnt dekket. Fordel på et stort, rissikkert stekebrett. Stek til stilkene er sprø-møre og lett brunet, ca. 20 minutter. Dryss over sitronsaft. Overfør til en serveringsskål. Strø gremolata over og server.