
Bestemors gresskarpai
Lær hvordan du lager en deilig og enkel pumpkin pie med denne tradisjonelle oppskriften. Perfekt for høst- og vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hermetisk puré av gresskar
- 2. 2 store egg
- 3. 1 kopp hel melk
- 4. 1/2 kopp rent lønnesirup (helst av Grade B)
- 5. 1 spiseskje allsidig mel
- 6. 1 teskje malt kanel
- 7. 1/2 teskje malt ingefær
- 8. 1/4 teskje kosher salt
- 9. 23 cm paibunn til steking
- 10. Søtet pisket krem
- 11. Bourbon
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Visp 1 ½ kopper hermetisk, ren gresskarpuré og 2 store egg godt sammen i en middels stor bolle. Tilsett 1 kopp hel melk, ½ kopp ren lønnesirup (helst av Grade B), 1 spiseskje allsidig mel, 1 teskje malt kanel, ½ teskje malt ingefær og ¼ teskje kosher-salt; visp godt for å blande det hele. Hell fyllet i en 23 cm (9 tommer) paibunn. Stek paien til midten er akkurat stivnet, ca. 55–60 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la den avkjøles. Server med pisket krem tilsatt litt bourbon, hvis ønskelig.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Visp 1 ½ kopper hermetisk, ren gresskarpuré og 2 store egg godt sammen i en middels stor bolle. Tilsett 1 kopp hel melk, ½ kopp ren lønnesirup (helst av Grade B), 1 spiseskje allsidig mel, 1 teskje malt kanel, ½ teskje malt ingefær og ¼ teskje kosher-salt; visp godt for å blande det hele. Hell fyllet i en 23 cm (9 tommer) paibunn. Stek paien til midten er akkurat stivnet, ca. 55–60 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la den avkjøles. Server med pisket krem tilsatt litt bourbon, hvis ønskelig.