Bestemors gresskarpai

Bestemors gresskarpai

Lær hvordan du lager en deilig og enkel pumpkin pie med denne tradisjonelle oppskriften. Perfekt for høst- og vintermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hermetisk puré av gresskar
  • 2. 2 store egg
  • 3. 1 kopp hel melk
  • 4. 1/2 kopp rent lønnesirup (helst av Grade B)
  • 5. 1 spiseskje allsidig mel
  • 6. 1 teskje malt kanel
  • 7. 1/2 teskje malt ingefær
  • 8. 1/4 teskje kosher salt
  • 9. 23 cm paibunn til steking
  • 10. Søtet pisket krem
  • 11. Bourbon

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Visp 1 ½ kopper hermetisk, ren gresskarpuré og 2 store egg godt sammen i en middels stor bolle. Tilsett 1 kopp hel melk, ½ kopp ren lønnesirup (helst av Grade B), 1 spiseskje allsidig mel, 1 teskje malt kanel, ½ teskje malt ingefær og ¼ teskje kosher-salt; visp godt for å blande det hele. Hell fyllet i en 23 cm (9 tommer) paibunn. Stek paien til midten er akkurat stivnet, ca. 55–60 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la den avkjøles. Server med pisket krem tilsatt litt bourbon, hvis ønskelig.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Visp 1 ½ kopper hermetisk, ren gresskarpuré og 2 store egg godt sammen i en middels stor bolle. Tilsett 1 kopp hel melk, ½ kopp ren lønnesirup (helst av Grade B), 1 spiseskje allsidig mel, 1 teskje malt kanel, ½ teskje malt ingefær og ¼ teskje kosher-salt; visp godt for å blande det hele. Hell fyllet i en 23 cm (9 tommer) paibunn. Stek paien til midten er akkurat stivnet, ca. 55–60 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la den avkjøles. Server med pisket krem tilsatt litt bourbon, hvis ønskelig.