Kremet chia-, kokos- og ingefær- og gulrotsuppe

Kremet chia-, kokos- og ingefær- og gulrotsuppe

oppskrift på en kremet chia, kokos, ingefær og gulrot suppe. sunn, næringsrik og perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 (375 ml) boks kokosmelk
  • 1 middels stor gul løk, hakket
  • 3/4 teskje havsalt
  • 2 teskjeer skrelt, revet fersk ingefær
  • 2 teskjeer thai gul eller rød currypaste
  • 1 hvitløksfedd, skrelt og hakket
  • 340 gram baby gulrøtter, delt i to på langs
  • 2 3/4 kopper lavsaltet grønnsaksbuljong, pluss mer etter behov
  • 2 spiseskjeer ferskpresset limesaft (fra ca. 1 lime)
  • 15 store korianderstilker, pluss 5 små korianderstilker
  • 1/4 kopp pluss 1 teskje svarte eller hvite chiafrø

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1/3 kopp kokosmelk i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett løk og salt, og kok under omrøring til løken er myk, ca. 5 minutter. Rør inn ingefær, currypaste og hvitløk, og kok under omrøring til det er godt blandet og aromatisk, ca. 1 minutt. Tilsett gulrøtter, 2 3/4 kopper buljong, limesaft, de 15 store korianderstilker og den resterende kokosmelken, og kok opp på høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk til gulrøttene er veldig møre, ca. 30 minutter. Fjern korianderstilkene og kjør suppen i porsjoner i en blender, bruk den varme fyllelinjen som veiledning. Hell den puréte suppen over i en ren kjele og varm opp på lav varme. Rør inn 1/4 kopp chiafrø og la suppen småkoke uten lokk til chiafrøene er helt hydrert og suppen har ønsket konsistens, ca. 20 minutter, med jevne mellomrom. (Merk: Hvis suppen blir tykkere enn ønsket, rør inn litt mer grønnsaksbuljong med en spiseskje av gangen for å oppnå riktig konsistens.) Smak til med krydder og pynt med resten av chiafrøene og små korianderstilker, og server.
  2. 2Varm opp 1/3 kopp kokosmelk i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett løk og salt, og kok under omrøring til løken er myk, ca. 5 minutter. Rør inn ingefær, currypaste og hvitløk, og kok under omrøring til det er godt blandet og aromatisk, ca. 1 minutt.
  3. 3Tilsett gulrøtter, 2 3/4 kopper buljong, limesaft, de 15 store korianderstilker og den resterende kokosmelken, og kok opp på høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk til gulrøttene er veldig møre, ca. 30 minutter. Fjern korianderstilkene og kjør suppen i porsjoner i en blender, bruk den varme fyllelinjen som veiledning.
  4. 4Hell den puréte suppen over i en ren kjele og varm opp på lav varme. Rør inn 1/4 kopp chiafrø og la suppen småkoke uten lokk til chiafrøene er helt hydrert og suppen har ønsket konsistens, ca. 20 minutter, med jevne mellomrom. (Merk: Hvis suppen blir tykkere enn ønsket, rør inn litt mer grønnsaksbuljong med en spiseskje av gangen for å oppnå riktig konsistens.) Smak til med krydder og pynt med resten av chiafrøene og små korianderstilker, og server.