
Grønn chiligryte
oppskrift på grønn chiligryte med friske ingredienser. perfekt for en varmende hovedrett som er enkel å lage, ideell for sommer- og høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 mellomstore poteter, skrelt og i terninger på ca. 1/2 tomme
- 2. 3 gulrøtter, skrelte og kuttet i 1/2-tommers biter
- 3. 3 stilker selleri, kuttet i 1/4-tommers biter
- 4. 1/2 gul løk, hakket
- 5. 2 tomater, hakket
- 6. 2 teskjeer kjøttkrydder (1/4 teskje paprika, 1/4 teskje cayennepepper, 1 teskje malt sellerifrø, 1/2 teskje salt)
- 7. 1/2 kopp ferdiglaget grønn chili
- 8. 450 gram storfekjøtt til gryte eller 450 gram svinebog
- 9. Vann til å dekke
- 10. Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett grytekjøtt i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp og fjern eventuelt skum eller rester fra overflaten. Skru ned varmen og la det småkoke i ti minutter. Tilsett løk, tomat, selleri, kjøttkrydder og vanlig grønn chili, og fortsett å koke på lav varme, rett over en svak småkoking. Når kjøttet begynner å bli mørt og kan deles med en gaffel (ca. 1 time), tilsett gulrøtter og la det koke i ytterligere 15 minutter. Rett før servering, tilsett poteter, juster krydderet etter smak, og server når potetene er gjennomkokte.