
Hvitbønner i tomatsaus med salvie og pancetta
oppskrift på hvite bønner i tomatsaus med frisk salvie og sprø pancetta. en smakfull og enkel rett for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp hakket løk
- 2. 3/4 kopp hakket skrelt gulrot
- 3. 3/4 kopp hakket selleri
- 4. 2 unser tynne skiver pancetta eller 2 skiver bacon, hakket
- 5. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 3/4 teskje tørket salvie
- 7. 2 bokser á 15 unser cannellini-bønner (hvite kidneybønner), skylt og avrent
- 8. 1 boks á 14 1/2 unser hakkede tomater i juice
- 9. 1/2 kopp hermetisk lavsalt kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 11. Bland løk, gulrot, selleri, pancetta og hvitløk i en stor, tykkbunnet kjele. Dekk til og kok over middels høy varme til grønnsakene er møre, av og til omrøring, ca. 10 minutter. Tilsett salvie; rør i 15 sekunder. Rør inn cannellini-bønner, tomater med saft og buljong. La det småkoke under lokk til smakene har blandet seg, ca. 7 minutter. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle.