Hvitbønner i tomatsaus med salvie og pancetta

Hvitbønner i tomatsaus med salvie og pancetta

oppskrift på hvite bønner i tomatsaus med frisk salvie og sprø pancetta. en smakfull og enkel rett for en mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hakket løk
  • 2. 3/4 kopp hakket skrelt gulrot
  • 3. 3/4 kopp hakket selleri
  • 4. 2 unser tynne skiver pancetta eller 2 skiver bacon, hakket
  • 5. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 3/4 teskje tørket salvie
  • 7. 2 bokser á 15 unser cannellini-bønner (hvite kidneybønner), skylt og avrent
  • 8. 1 boks á 14 1/2 unser hakkede tomater i juice
  • 9. 1/2 kopp hermetisk lavsalt kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland løk, gulrot, selleri, pancetta og hvitløk i en stor, tykkbunnet kjele. Dekk til og kok over middels høy varme til grønnsakene er møre, av og til omrøring, ca. 10 minutter. Tilsett salvie; rør i 15 sekunder. Rør inn cannellini-bønner, tomater med saft og buljong. La det småkoke under lokk til smakene har blandet seg, ca. 7 minutter. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle.