
Fritert kylling
Lær hvordan du lager perfekt friter chicken hjemme. En enkel oppskrift som gir sprø og saftig kylling, perfekt som hovedrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kvart smørmelk
- 3 ½ pund kyllingstykker (med bein og skinn; hvis du bruker bryst, del dem i to)
- 2 kopper hvetemel
- 1 spiseskje paprika
- 1 teskje cayennepepper
- 1 teskje hvitløkspulver
- 2 teskjeer kosher-salt
- Nykvernet pepper
- Peanørolje til steking
- Dypfriteringstermometer
Fremgangsmåte
- 1Plasser smørmelk i en stor, flat, ikke-reaktiv skål og tilsett kylling. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten. Bland mel, paprika, cayenne, hvitløkspulver, salt og pepper i en stor plastpose. Ta kyllingstykkene ut av smørmelken og legg dem i posen med melblandingen. Rist godt for å dekke stykkene, og rist av overflødig mel. Hell 3/4 tomme peanøttolje i en tung stekepanne. Varm opp oljen over middels-høy varme til den når 175°C på et dypfriterings-termometer. Skru ned varmen til middels og tilsett kyllingstykkene, noen av gangen. Friter hvert stykke i 10-12 minutter, vend av og til, til det er sprøtt og gyllent, og den indre temperaturen når 75°C på et øyeblikks-termometer. La det renne av på kjøkkenpapir, og server.