Saltlake for røkt laks
oppskrift på en enkel og smakfull brine for smoked salmon. perfekt for å få saftig og velsmakende laks. les mer her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 gallon vann
- 2. 1 kopp kosher salt
- 3. 1 kopp hvitt sukker
- 4. 1 kopp brunt sukker
- 5. sitronpepper etter smak
- 6. 1 (85 gram) pakke tørr krydderblanding med krabbe og reker
- 7. nykvernet svart pepper etter smak
- 8. 4 hvitløksfedd, knust eller etter smak
- 9. en dash hot pepper-saus (valgfritt)
- 10. 4 sitroner, skivet og knust
- 11. 2 appelsiner, skivet og knust
- 12. 1 lime, skivet og knust
- 13. 1 stor gul løk, skivet
Fremgangsmåte
- 11. Hell vannet i en stor bolle eller en liten bøtte. Hvis du må bruke en kjele, velg en som ikke inneholder aluminium. Rør inn kosher-salt, hvitt sukker, brunt sukker, sitronpepper, persille og krydderblandingen. Tilsett hvitløk, hot pepper-saus, sitroner, appelsiner, lime og løk.
- 22. La laksen ligge i denne saltvannslaken i kjøleskapet i 12 til 36 timer. Røyk den med ønsket metode (se Kok's Note).