Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingnuggets

Kyllingnuggets

Lær hvordan du lager deilige chicken nuggets hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snack eller middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1, 2 kopper ferske brødsmuler, eller 1/3 av et brød eller 1/3 pund fast, hvitt brød
  • 1 teskje tørkede urter, som timian, estragon, rosmarin og/eller marjorem (valgfritt)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 pund benfri, skinnfri kyllingbryst
  • 1/4 kopp vinaigrette, eller 2 spiseskjeer ferdig pesto eller sort olivenpaste
  • 2 til 3 spiseskjeer oliven- eller vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1Hvis du ikke har brødsmuler tilgjengelig (fremstilt, frosne og deretter tint), kan du lage dem ved å kjøre ferskt brød i en food processor. Krydre med urtene, hvis du bruker dem, og tilsett salt og pepper etter smak. Legg kyllingbrystene på et skjærebrett, og bruk fingrene til å trekke ut den lille fileten (seneren) på undersiden av hvert bryst. Skjær kyllingen i strimler som er omtrent 5 cm lange og 1,3 cm brede. Hell vinaigretten over kyllingbitene på skjærebrettet, og gni den inn i kyllingen med hendene slik at brødsmulene fester seg. Strø de krydrede brødsmulene over bitene og vend dem slik at de blir dekket. Overflaten vil ikke være jevnt dekket, men det gjør egentlig ingenting. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne på middels varme til den glitrer. Legg i strimlene og stek dem uten å røre, til brødsmulene ser gyldne ut, ca. 1 minutt. Bruk tang til å snu bitene, og stek den andre siden til den også er gyllen, ca. 3 minutter. Skru ned varmen til lav og fortsett å steke, vendende bitene ofte, til kyllingen er gjennomstekt, ca. 10 minutter til.