Pierogies med kål, bacon og løk

Pierogies med kål, bacon og løk

Lær hvordan du lager deilige pierogies fylt med kål, bacon og løk. Perfekt for en smakfull hovedrett eller forrett. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 20 frosne potet- og ostepierogier (ca. 800 g; ikke tint)
  • 2. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 6 skiver bacon (ca. 170 g), hakket
  • 4. 1 stor løk, delt i to på langs, deretter tynnt skåret på tvers
  • 5. 4 hvitløksfedd, hakket
  • 6. 680 g savoykål, delt i to, kjernet ut, og tynnt skåret (ca. 8 kopper)
  • 7. 1/2 kopp vann
  • 8. 1/4 teskje salt
  • 9. 1/3 kopp hakket fersk dill
  • 10. Tilbehør: rømme

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvell pierogies i en stor kjele på 6 til 8 liter med kokende, saltet vann, uten lokk, og rør av og til i 1 minutt mindre enn pakkens anvisning (pierogies vil ikke være helt kokte). Overfør med en hullsleiv til en sil for å renne av. Tørk forsiktig. Varm opp 1 spiseskje olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter halvparten av pierogies, snu dem en gang, til de er gylne, ca. 4 minutter per porsjon. Overfør til et stort fat og hold varm, løst dekket med folie. Tilsett 1 spiseskje olje i pannen og stek resten av pierogies på samme måte, og legg dem på fatet. Stek bacon i samme panne over moderat høy varme, rør av og til, til det er sprøtt og gyllent, 6 til 8 minutter, og legg det deretter på tørkepapir for å renne av. Hell av alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen, og tilsett deretter resten av oljen og stek løk over moderat høy varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 8 minutter. Skru ned varmen til middels, og rør inn hvitløk, kål, vann og salt, og kok under lokk, av og til omrøring, til kålen er mør, 5 til 7 minutter. Overfør til et fat sammen med pierogies og strø over bacon og dill.
  2. 22. Forvell pierogies i en stor kjele på 6 til 8 liter med kokende, saltet vann, uten lokk, og rør av og til i 1 minutt mindre enn pakkens anvisning (pierogies vil ikke være helt kokte). Overfør med en hullsleiv til en sil for å renne av. Tørk forsiktig.
  3. 33. Varm opp 1 spiseskje olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter halvparten av pierogies, snu dem en gang, til de er gylne, ca. 4 minutter per porsjon. Overfør til et stort fat og hold varm, løst dekket med folie.
  4. 44. Stek bacon i samme panne over moderat høy varme, rør av og til, til det er sprøtt og gyllent, 6 til 8 minutter, og legg det deretter på tørkepapir for å renne av.
  5. 55. Hell av alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen, og tilsett deretter resten av oljen og stek løk over moderat høy varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 8 minutter. Skru ned varmen til middels, og rør inn hvitløk, kål, vann og salt, og kok under lokk, av og til omrøring, til kålen er mør, 5 til 7 minutter. Overfør til et fat sammen med pierogies og strø over bacon og dill.