
Pierogies med kål, bacon og løk
Lær hvordan du lager deilige pierogies fylt med kål, bacon og løk. Perfekt for en smakfull hovedrett eller forrett. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 20 frosne potet- og ostepierogier (ca. 800 g; ikke tint)
- 2. 3 spiseskjeer olivenolje
- 3. 6 skiver bacon (ca. 170 g), hakket
- 4. 1 stor løk, delt i to på langs, deretter tynnt skåret på tvers
- 5. 4 hvitløksfedd, hakket
- 6. 680 g savoykål, delt i to, kjernet ut, og tynnt skåret (ca. 8 kopper)
- 7. 1/2 kopp vann
- 8. 1/4 teskje salt
- 9. 1/3 kopp hakket fersk dill
- 10. Tilbehør: rømme
Fremgangsmåte
- 11. Forvell pierogies i en stor kjele på 6 til 8 liter med kokende, saltet vann, uten lokk, og rør av og til i 1 minutt mindre enn pakkens anvisning (pierogies vil ikke være helt kokte). Overfør med en hullsleiv til en sil for å renne av. Tørk forsiktig. Varm opp 1 spiseskje olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter halvparten av pierogies, snu dem en gang, til de er gylne, ca. 4 minutter per porsjon. Overfør til et stort fat og hold varm, løst dekket med folie. Tilsett 1 spiseskje olje i pannen og stek resten av pierogies på samme måte, og legg dem på fatet. Stek bacon i samme panne over moderat høy varme, rør av og til, til det er sprøtt og gyllent, 6 til 8 minutter, og legg det deretter på tørkepapir for å renne av. Hell av alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen, og tilsett deretter resten av oljen og stek løk over moderat høy varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 8 minutter. Skru ned varmen til middels, og rør inn hvitløk, kål, vann og salt, og kok under lokk, av og til omrøring, til kålen er mør, 5 til 7 minutter. Overfør til et fat sammen med pierogies og strø over bacon og dill.
- 22. Forvell pierogies i en stor kjele på 6 til 8 liter med kokende, saltet vann, uten lokk, og rør av og til i 1 minutt mindre enn pakkens anvisning (pierogies vil ikke være helt kokte). Overfør med en hullsleiv til en sil for å renne av. Tørk forsiktig.
- 33. Varm opp 1 spiseskje olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter halvparten av pierogies, snu dem en gang, til de er gylne, ca. 4 minutter per porsjon. Overfør til et stort fat og hold varm, løst dekket med folie.
- 44. Stek bacon i samme panne over moderat høy varme, rør av og til, til det er sprøtt og gyllent, 6 til 8 minutter, og legg det deretter på tørkepapir for å renne av.
- 55. Hell av alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen, og tilsett deretter resten av oljen og stek løk over moderat høy varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 8 minutter. Skru ned varmen til middels, og rør inn hvitløk, kål, vann og salt, og kok under lokk, av og til omrøring, til kålen er mør, 5 til 7 minutter. Overfør til et fat sammen med pierogies og strø over bacon og dill.