And med and prosciutto

And med and prosciutto

Lær hvordan du lager deilig duck prosciutto hjemme. Enkel oppskrift, perfekte smaker og tips for en raffinert forrett. Passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. To 1 pund benfrie Moulard-andebryst med skinn
  • 1 ½ kopp kosher-salt
  • 1 kopp (pakket) mørkebrunt sukker
  • 5 einerbær, knuste
  • 3 laurbærblader, smuldret
  • 1 teskje grovkvernet svart pepper
  • ¼ teskje røkt paprika
  • Ingrediensinfo: Se etter einerbær i krydderavdelingen på bedre supermarkeder. Røkt paprika fås kjøpt i bedre supermarkeder, spesialbutikker for matvarer og på latienda.com.

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en liten kniv og trim bort alt unntatt en 3 mm tykk lag av fett fra hver andebryst; sett fettet til utstekting. Bland de resterende ingrediensene i en middels stor bolle. Legg to ark plastfolie side om side på en arbeidsflate. Fordel omtrent én kopp saltblandings (ikke pakk den) i midten av hvert ark, og spre blandingen slik at den matcher størrelsen på andebrystene. Legg ett andebryst oppå hver av de dekkede med fett side ned. Fordel den resterende saltblandingen over kjøttet, og del den jevnt. Tre plastfolien opp og over hvert andebryst, og pakk det tett. Plasser på et lite, opphøyet stekebrett med fett side ned, og la det ligge i kjøleskapet i 7 dager for å saltsette. Fjern plasten og skrap av saltblandingen (ikke skyll). Bruk en lang, skarp kniv og skjær kjøttet i tynne skiver.
  2. 2Bruk en liten kniv og trim bort alt unntatt en 3 mm tykk lag av fett fra hver andebryst; sett fettet til utstekting. Bland de resterende ingrediensene i en middels stor bolle.
  3. 3Legg to ark plastfolie side om side på en arbeidsflate. Fordel omtrent én kopp saltblandings (ikke pakk den) i midten av hvert ark, og spre blandingen slik at den matcher størrelsen på andebrystene. Legg ett andebryst oppå hver av de dekkede med fett side ned. Fordel den resterende saltblandingen over kjøttet, og del den jevnt. Tre plastfolien opp og over hvert andebryst, og pakk det tett. Plasser på et lite, opphøyet stekebrett med fett side ned, og la det ligge i kjøleskapet i 7 dager for å saltsette.
  4. 4Fjern plasten og skrap av saltblandingen (ikke skyll). Bruk en lang, skarp kniv og skjær kjøttet i tynne skiver.