Pasta All'Amatriciana

Pasta All'Amatriciana

Lær hvordan du lager en smakfull pasta all'amatriciana med en enkel oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 x 28-ounce bokser med hele, skrelte tomater
  • 2. 1 middels stor løk, finhakket
  • 3. 4 unser guanciale (saltet svinekjake), finhakket
  • 4. 4 unser pancetta (italiensk bacon), finhakket
  • 5. 1/4 kopp olivenolje
  • 6. 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 7. 1/4 kopp tomatpuré
  • 8. 1 kopp tørr hvitvin
  • 9. 1 teskje sukker (valgfritt)
  • 10. Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 11. 450 gram penne eller annen rørformet pasta
  • 12. Finrevet pecorino eller parmesan
  • 13. Ingrediensinfo: Guanciale fås kjøpt i spesialbutikker for delikatesser og på nettet.

Fremgangsmåte

  1. 11. Purér tomater med saften i en blender; sett til side. Kok løk, guanciale, pancetta, olje, rød pepperflak og 1/2 kopp vann i en stor, tykk gryte over middels høy varme, rør av og til, til vannet er fordampet og fettet begynner å frigjøres, ca. 8–10 minutter. Tilsett tomatpuré og kok, rør ofte, til det begynner å bli brunt, ca. 2 minutter. Tilsett vin og kok, rør ofte, til det er redusert til halvparten, 5–8 minutter. Tilsett den reserverte tomatpuréen og kok opp. Dekk til gryten delvis med lokk, skru ned varmen, og la det småkoke til kjøttet er mørt og smakene har blandet seg, 40–45 minutter. Tilsett sukker, hvis du bruker det; smak til med salt og pepper. Når sausen nesten er ferdig, kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er al dente; sil av vannet. Bland pastaen inn i sausen og vend godt slik at den dekkes. Server med revet Pecorino på toppen. FORBERED SELV: Sausen kan lages 4 dager i forveien. La den avkjøle, og sett den deretter i kjøleskapet til den er kald. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 22. Purér tomater med saften i en blender; sett til side. Kok løk, guanciale, pancetta, olje, rød pepperflak og 1/2 kopp vann i en stor, tykk gryte over middels høy varme, rør av og til, til vannet er fordampet og fettet begynner å frigjøres, ca. 8–10 minutter.
  3. 33. Tilsett tomatpuré og kok, rør ofte, til det begynner å bli brunt, ca. 2 minutter.
  4. 44. Tilsett vin og kok, rør ofte, til det er redusert til halvparten, 5–8 minutter.
  5. 55. Tilsett den reserverte tomatpuréen og kok opp. Dekk til gryten delvis med lokk, skru ned varmen, og la det småkoke til kjøttet er mørt og smakene har blandet seg, 40–45 minutter. Tilsett sukker, hvis du bruker det; smak til med salt og pepper.
  6. 66. Når sausen nesten er ferdig, kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er al dente; sil av vannet.
  7. 77. Bland pastaen inn i sausen og vend godt slik at den dekkes. Server med revet Pecorino på toppen.
  8. 88. FORBERED SELV: Sausen kan lages 4 dager i forveien. La den avkjøle, og sett den deretter i kjøleskapet til den er kald. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.