
Lasagne-ruller med ovnsbakte tomater og aubergine
oppskrift på deilige lasagne rolls fylt med ost, og servert med ovnsbakte tomater og aubergine. perfekt for en smakfull hovedrett til middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 1/2 pund plommetomater, delt i to på langs
- 4 hvitløksfedd, skrelt
- 6 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/2 teskje salt
- 1 teskje svart pepper
- 2 pund aubergine (helst små italienske), skåret i 2,5 cm biter
- 1/3 kopp vann
- 1 pund ricottaost (helst fersk)
- 1 unse finrevet Parmigiano-Reggiano (ca. 1/2 kopp)
- 1 stort eggeplomme, lett pisket
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 3/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 6 tørkede lasagneplater (lange, smale og krøllete kanter; ikke for-kokte; 6 unse)
Fremgangsmåte
- 1Lag sausaus: Sett ovnrack i øvre og nedre tredjedel av ovnen og forvarm ovnen til 220°C. Smør en 33 x 23 cm stor eller annen 3-liters glass- eller keramikkform og en stor, lav bakeplate. Bland sammen tomater, hvitløk, 3 ss olje, 1 ts salt og 1/2 ts pepper i formen, og legg deretter tomatene med skjæreflaten opp i ett lag. Vend auberginen med de resterende 3 ss olje, 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper i bakeplaten. Stek tomater og aubergine, og bytt plass på formen og platen halvveis i steketiden, til tomatskinnene er rynkete og begynner å bli brune, og auberginen er gyllen og myk, i 50 minutter til 1 time. La grønnsakene avkjøle litt i formen og på platen på rister. (La ovnen stå på.) Når tomater og hvitløk er avkjølt nok til å håndteres, overfør dem til et skjærebrett (rengjør ikke formen). Skjær hver tomathalvdel i tre på langs, og hakk hvitløken grovt. Overfør til en stor bolle, og rør inn auberginen og vannet.
- 2Sett ovnrack i øvre og nedre tredjedel av ovnen og forvarm ovnen til 220°C. Smør en 33 x 23 cm stor eller annen 3-liters glass- eller keramikkform og en stor, lav bakeplate.
- 3Bland sammen tomater, hvitløk, 3 ss olje, 1 ts salt og 1/2 ts pepper i formen, og legg tomatene med skjæreflaten opp i ett lag. Vend auberginen med de resterende 3 ss olje, 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper i bakeplaten.
- 4Stek tomater og aubergine, og bytt plass på formen og platen halvveis i steketiden, til tomatskinnene er rynkete og begynner å bli brune, og auberginen er gyllen og myk, i 50 minutter til 1 time. La grønnsakene avkjøle litt i formen og på platen på rister. (La ovnen stå på.)
- 5Når tomater og hvitløk er avkjølt nok til å håndteres, overfør dem til et skjærebrett (rengjør ikke formen). Skjær hver tomathalvdel i tre på langs, og hakk hvitløken grovt. Overfør til en stor bolle, og rør inn auberginen og vannet.
- 6Lag fyllet og pastaen mens grønnsakene til sausen stekes: Rør sammen alle fyllegodene til de er godt blandet. Kok pasta i en stor kjele med 6 til 8 liter kokende, saltet vann, uten lokk, og rør av og til til den er al dente. Sil av vannet i en sil og skyll under kaldt rennende vann. Legg nudlene flatt på et rent kjøkkenhåndkle og tørk dem med papirhåndklær, og kutt dem deretter i to på tvers (du får 12 nudler).
- 7Rør sammen alle fyllegodene til de er godt blandet.
- 8Kok pasta i en stor kjele med 6 til 8 liter kokende, saltet vann, uten lokk, og rør av og til til den er al dente. Sil av vannet i en sil og skyll under kaldt rennende vann. Legg nudlene flatt på et rent kjøkkenhåndkle og tørk dem med papirhåndklær, og kutt dem deretter i to på tvers (du får 12 nudler).
- 9Monter og stek lasagnen: Flytt det øverste ovnracket til midten. Fordel halvparten av grønnsaksblandingen i den urensede formen. Legg 4 nudler på en arbeidsflate, og fordel 3 ss fylle jevnt over hver nudel. Rull nudlene tett sammen og legg rullene med skjøten ned og uten å berøre hverandre i grønnsaksblandingen i formen. Lag 8 flere ruller med resten av nudlene og fyllet på samme måte, og legg dem i formen. Pensle lett rullene med vann, og øs deretter resten av grønnsakene over rullene. Dekk formen tett med folie og stek til det er gjennomvarmt, ca. 20 minutter.
- 10Flytt det øverste ovnracket til midten.
- 11Fordel halvparten av grønnsaksblandingen i den urensede formen. Legg 4 nudler på en arbeidsflate, og fordel 3 ss fylle jevnt over hver nudel. Rull nudlene tett sammen og legg rullene med skjøten ned og uten å berøre hverandre i grønnsaksblandingen i formen. Lag 8 flere ruller med resten av nudlene og fyllet på samme måte, og legg dem i formen.
- 12Pensle lett rullene med vann, og øs deretter resten av grønnsakene over rullene. Dekk formen tett med folie og stek til det er gjennomvarmt, ca. 20 minutter.