
Risotto med Amarone og karamellisert radicchio
Lær å lage en smakfull risotto med amarone og karamellisert radicchio. Perfekt for en elegant hovedrett med rik smak og fargerike ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer (1/2 pinne) smør, delt
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 kopp finhakket løk
- 2 store hoder radicchio, delt i to, fjernet kjernene, kuttet i 1/3-tommers strimler
- 2 kopper arborio-ris eller medium-grain hvit ris (ca. 370 gram)
- 1 kopp amarone eller annet tørt rødvin
- 6 kopper (ca.) lavsaltet kyllingkraft
- 1 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Smelt 1 spiseskje smør med olivenolje i en stor, tykkbunnet dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og radicchio; sautér til de begynner å bli brune, omtrent 18 minutter. Tilsett ris. Strø over salt og pepper; rør til risen er gjennomsiktig i kantene, men fortsatt ugjennomsiktig i midten, omtrent 3 minutter. Hell i vin; la det småkoke til vinen er absorbert, rør av og til, i omtrent 3 minutter. Tilsett 5 ½ kopper kraft; øk varmen og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til risen er mør og risottoen er kremete, rør av og til og tilsett mer kraft etter behov, i omtrent 18 minutter. Ta risottoen av varmen; rør inn de resterende 3 spiseskjeene smør og parmesanost. Krydre risottoen med salt og pepper etter smak, og server.