Kokosnøtt Tres Leches-kake med karamelliserte bananer

Kokosnøtt Tres Leches-kake med karamelliserte bananer

Lær hvordan du lager en deilig kokos tres leches kake toppet med karamelliserte bananer. Perfekt som dessert for spesielle anledninger og helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper siktet kake-mel
  • 2. 2 teskjeer bakepulver
  • 3. 1/3 teskje salt
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 1/4 kopp lett smør, myknet
  • 6. 1/2 kopp moste bananer (ca. 1/2 banan)
  • 7. 3/4 kopp skummet melk
  • 8. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 9. 1 teskje ren kokosnøtt-ekstrakt
  • 10. 1/2 kopp eggehviter, stivt pisket
  • 11. 1/2 (400 g) boks fettfri, søtet kondensert melk
  • 12. 3/4 kopp kondensert skummet melk
  • 13. 2/3 kopp lett kokosmelk
  • 14. 1/4 kopp pakket brunt sukker
  • 15. 2 spiseskjeer mørk rom
  • 16. 4 bananer, skivet
  • 17. 1 2/3 kopper fettfri pisket krem
  • 18. 2 spiseskjeer ristet, revet kokosnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Sikt kakesikt, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sukker, smør og bananpuré i en blandebolle til det blir lyst og luftig. Tilsett 1/3 av melet og 1/3 av melken vekselvis; bland godt etter hver tilsetning. Bland inn vanilje- og kokosaromaene. Vend inn eggehvitene forsiktig. Spray en 6 x 8 tommers kakeform med non-stick bakefett. Smør formen. Hell røren i den forberedte formen. Stek ved 190°C i 50 minutter, eller til kaken er ferdigstekt. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i formen i 10 minutter. Flytt kaken over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Bland kondensert melk, ¾ kopp skummet melk og kokosmelk i en bolle; bland godt. Plasser kaken på et serveringsfat. Stikk hull over hele kaken med en trepinne eller en pinne. Skje melkeblandingen over kaken. Dekk kaken til og sett den i kjøleskapet i 4 timer. Bland brunt sukker og rom i en kjele over middels varme. Kok opp til blandingen reduseres til en sirupaktig konsistens. Tilsett bananene og rør forsiktig for å dekke frukten. Ta av varmen og avkjøl til romtemperatur. Topp hver servering av kaken med pisket krem og et dryss av ristet kokos. Server bananene ved siden av.
  2. 22. Sikt kakesikt, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sukker, smør og bananpuré i en blandebolle til det blir lyst og luftig. Tilsett 1/3 av melet og 1/3 av melken vekselvis; bland godt etter hver tilsetning. Bland inn vanilje- og kokosaromaene. Vend inn eggehvitene forsiktig. Spray en 6 x 8 tommers kakeform med non-stick bakefett. Smør formen. Hell røren i den forberedte formen. Stek ved 190°C i 50 minutter, eller til kaken er ferdigstekt. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i formen i 10 minutter. Flytt kaken over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Bland kondensert melk, ¾ kopp skummet melk og kokosmelk i en bolle; bland godt. Plasser kaken på et serveringsfat. Stikk hull over hele kaken med en trepinne eller en pinne. Skje melkeblandingen over kaken. Dekk kaken til og sett den i kjøleskapet i 4 timer. Bland brunt sukker og rom i en kjele over middels varme. Kok opp til blandingen reduseres til en sirupaktig konsistens. Tilsett bananene og rør forsiktig for å dekke frukten. Ta av varmen og avkjøl til romtemperatur. Topp hver servering av kaken med pisket krem og et dryss av ristet kokos. Server bananene ved siden av.