
Kokosnøtt Tres Leches-kake med karamelliserte bananer
Lær hvordan du lager en deilig kokos tres leches kake toppet med karamelliserte bananer. Perfekt som dessert for spesielle anledninger og helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper siktet kake-mel
- 2. 2 teskjeer bakepulver
- 3. 1/3 teskje salt
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 1/4 kopp lett smør, myknet
- 6. 1/2 kopp moste bananer (ca. 1/2 banan)
- 7. 3/4 kopp skummet melk
- 8. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 9. 1 teskje ren kokosnøtt-ekstrakt
- 10. 1/2 kopp eggehviter, stivt pisket
- 11. 1/2 (400 g) boks fettfri, søtet kondensert melk
- 12. 3/4 kopp kondensert skummet melk
- 13. 2/3 kopp lett kokosmelk
- 14. 1/4 kopp pakket brunt sukker
- 15. 2 spiseskjeer mørk rom
- 16. 4 bananer, skivet
- 17. 1 2/3 kopper fettfri pisket krem
- 18. 2 spiseskjeer ristet, revet kokosnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Sikt kakesikt, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sukker, smør og bananpuré i en blandebolle til det blir lyst og luftig. Tilsett 1/3 av melet og 1/3 av melken vekselvis; bland godt etter hver tilsetning. Bland inn vanilje- og kokosaromaene. Vend inn eggehvitene forsiktig. Spray en 6 x 8 tommers kakeform med non-stick bakefett. Smør formen. Hell røren i den forberedte formen. Stek ved 190°C i 50 minutter, eller til kaken er ferdigstekt. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i formen i 10 minutter. Flytt kaken over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Bland kondensert melk, ¾ kopp skummet melk og kokosmelk i en bolle; bland godt. Plasser kaken på et serveringsfat. Stikk hull over hele kaken med en trepinne eller en pinne. Skje melkeblandingen over kaken. Dekk kaken til og sett den i kjøleskapet i 4 timer. Bland brunt sukker og rom i en kjele over middels varme. Kok opp til blandingen reduseres til en sirupaktig konsistens. Tilsett bananene og rør forsiktig for å dekke frukten. Ta av varmen og avkjøl til romtemperatur. Topp hver servering av kaken med pisket krem og et dryss av ristet kokos. Server bananene ved siden av.
- 22. Sikt kakesikt, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sukker, smør og bananpuré i en blandebolle til det blir lyst og luftig. Tilsett 1/3 av melet og 1/3 av melken vekselvis; bland godt etter hver tilsetning. Bland inn vanilje- og kokosaromaene. Vend inn eggehvitene forsiktig. Spray en 6 x 8 tommers kakeform med non-stick bakefett. Smør formen. Hell røren i den forberedte formen. Stek ved 190°C i 50 minutter, eller til kaken er ferdigstekt. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i formen i 10 minutter. Flytt kaken over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Bland kondensert melk, ¾ kopp skummet melk og kokosmelk i en bolle; bland godt. Plasser kaken på et serveringsfat. Stikk hull over hele kaken med en trepinne eller en pinne. Skje melkeblandingen over kaken. Dekk kaken til og sett den i kjøleskapet i 4 timer. Bland brunt sukker og rom i en kjele over middels varme. Kok opp til blandingen reduseres til en sirupaktig konsistens. Tilsett bananene og rør forsiktig for å dekke frukten. Ta av varmen og avkjøl til romtemperatur. Topp hver servering av kaken med pisket krem og et dryss av ristet kokos. Server bananene ved siden av.