
Lime Mascarpone-Panna Cotta med bringebær
Lær hvordan du lager en deilig lime mascarpone panna cotta toppet med friske bringebær. Enkel oppskrift perfekt for sommerens dessertbord.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 6 spiseskjeer fersk limejuice, delt
- 1 ½ teskje revet limeskall
- 1 teskje usøtet gelatin
- 1 ¼ kopper piskefløte, delt
- ½ kopp mascarponeost eller kremost
- ¾ kopp sukker, delt
- 1 spiseskje smør
- 1 ½ 6-unse beholdere med bringebær (ca. 2 kopper)
- 1 lime
Fremgangsmåte
- 1Bland 1/4 kopp juice og skall i en liten kjele; strø gelatin over. La stå i 5 minutter. Tilsett 1/4 kopp krem i gelatinblandingen; rør over svak varme til gelatinet er løst opp. Ta av varmen. Visp mascarpone og 1/2 kopp sukker i en middels bolle; visp gradvis inn resten av kremen til det blir jevnt. Visp gelatinblandingen inn i kremblandingen. Hell i 6 champagneglass med vid åpning eller små vinglass. Sett i kjøleskapet til det stivner, minst 4 timer eller over natten. Rør inn de resterende 2 spiseskjeene limejuice, 1/4 kopp sukker og smør i en stor stekepanne over middels høy varme til sukkeret er oppløst, ca. 3 minutter. La det avkjøle i 2 minutter. Vend inn bær; skje over dessertene. Riv skall fra 1 lime direkte over dessertene.
- 2Bland 1/4 kopp juice og skall i en liten kjele; strø gelatin over. La stå i 5 minutter. Tilsett 1/4 kopp krem i gelatinblandingen; rør over svak varme til gelatinet er løst opp. Ta av varmen.
- 3Visp mascarpone og 1/2 kopp sukker i en middels bolle; visp gradvis inn resten av kremen til det blir jevnt. Visp gelatinblandingen inn i kremblandingen. Hell i 6 champagneglass med vid åpning eller små vinglass. Sett i kjøleskapet til det stivner, minst 4 timer eller over natten.
- 4Rør inn de resterende 2 spiseskjeene limejuice, 1/4 kopp sukker og smør i en stor stekepanne over middels høy varme til sukkeret er oppløst, ca. 3 minutter. La det avkjøle i 2 minutter. Vend inn bær; skje over dessertene. Riv skall fra 1 lime direkte over dessertene.