Kalv Saltimbocca (Saltimbocca alla Romana)

Kalv Saltimbocca (Saltimbocca alla Romana)

Lær hvordan du lager den autentiske veal saltimbocca, en klassisk italiensk forrett med smak av salvie, skinke og hvitvin. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund kalvingsfilet, delt i 8 (2-ounce) biter
  • 16 ferske salvieblader
  • 16 skiver prosciutto
  • Allsidig mel, etter behov
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1 kopp kyllingkraft eller lavsaltet buljong
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Arranger to skiver av kalv mellom to plastfolieark, og bank dem forsiktig med en kjøtthammer til ca. 1/4 tomme tykkelse. Gjenta med resten av kalven. Legg to salvieblader og to skiver prosciutto på hver kalvskive, og trykk lett for å få det til å feste seg. Dryss lett med litt mel på prosciuttosiden av hver kalvskive.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over moderat høy varme. Arbeid i porsjoner om nødvendig, og stek kalven med prosciuttosiden ned først, til prosciuttoet er sprøtt og kalven er gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Sett de ferdigstekte bitene til side på en tallerken og dekk med aluminiumsfolie for å holde dem varme.
  3. 3Fjern overflødig olje fra pannen, og deglaser pannen med kraft eller buljong. Tilsett smør og la det koke inn til det tykner, ca. 3–4 minutter, og reduser det med omtrent en tredjedel. Legg kjøttet tilbake i pannen og varm opp igjen etter behov, ca. 1 minutt. Server kjøttet med sausen over.