
Praktisk vegetarisk lasagne
oppskrift på en praktisk og smakfull vegetarlasagne som er enkel å lage. perfekt for raske middager og vegetarfamilier.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pakker (12 unser) lasagneplater
- 900 gram ricottaost
- 4 egg
- 1 kopp revet Parmesanost
- 1/3 kopp hakket fersk persille
- 2 teskjeer tørket basilikum
- salt og pepper etter smak
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 1/2 kopper hakket løk
- 1 kopp skivede gulrøtter
- 1 1/4 kopper hakket grønn paprika
- 1 pakke (16 unser) frossen, hakket brokkoli, tint og avrent
- 3 kopper pastasaus med chunky konsistens
- 2 kopper revet mozzarellaost, delt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet og sett til side.
- 2I en stor bolle, bland ricottaost, egg, Parmesanost, persille, basilikum og nykvernet svart pepper. Rør godt for å blande, og sett til side.
- 3Varm opp olje i en stor kjele over høy varme. Surr løk i ca. 5 minutter, rør av og til; tilsett gulrotbiter og stek i ca. 2 minutter, deretter rør inn grønn paprika og brokkoli. Rør alt godt sammen, skru ned varmen til middels og kok til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Skrap grønnsakene over i ricottablandingen og bland godt.
- 4Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 5Hell 1 kopp spaghetti saus i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form og fordel jevnt over bunnen. Legg to lasagneplater langs lengden i formen, deretter fordel ca. 4 kopper av fyllet over pastaen. Strø 1 kopp mozzarellaost over fyllet; gjenta lagene.
- 6Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 1 time; la den stå i ca. 15 til 20 minutter for å sette seg før servering.