Røkelaks-sushi rull
lær hvordan du lager en deilig røkt laks sushi rull hjemme. enkel oppskrift for sushi-entusiaster og nybegynnere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper japansk sushiris
- 2. 2. 6 spiseskjeer riseddik
- 3. 3. 6 ark nori (tørket tang)
- 4. 4. 1 avokado – skrelt, kjernet og skivet
- 5. 5. 1 agurk – skrelt og skivet
- 6. 6. 225 gram røkelaks, kuttet i lange strimler
- 7. 7. 2 spiseskjeer wasabipasta
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg risen i 4 timer. Sil av vannet og kok risen i en riskoker med 2 kopper vann. Risen skal være litt tørr, siden eddik skal tilsettes senere.
- 22. Umiddelbart etter at risen er kokt, bland inn 6 spiseskjeer riseddik i den varme risen. Fordel risen på en tallerken og la den avkjøle helt.
- 33. Legg et ark tang på en bambusmatte, og trykk et tynt lag av den avkjølte risen utover tangarket. La minst 1/2 tomme av toppen og bunnen av tangarket være ubeskyttet. Dette gjør det lettere å forsegle rullen senere. Smør litt wasabi på risen. Legg agurk, avokado og røkelaks på risen, omtrent 1 tomme fra bunnen av tangarket.
- 44. Fukt forsiktig den øverste kanten av tangarket. Rull fra bunnen og oppover, og bruk bambusmatten til å rulle stramt. Skjær rullen i 8 like store biter og server. Gjenta prosessen for de andre rullene.