Røkelaks-sushi rull

Røkelaks-sushi rull

lær hvordan du lager en deilig røkt laks sushi rull hjemme. enkel oppskrift for sushi-entusiaster og nybegynnere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper japansk sushiris
  • 2. 2. 6 spiseskjeer riseddik
  • 3. 3. 6 ark nori (tørket tang)
  • 4. 4. 1 avokado – skrelt, kjernet og skivet
  • 5. 5. 1 agurk – skrelt og skivet
  • 6. 6. 225 gram røkelaks, kuttet i lange strimler
  • 7. 7. 2 spiseskjeer wasabipasta

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg risen i 4 timer. Sil av vannet og kok risen i en riskoker med 2 kopper vann. Risen skal være litt tørr, siden eddik skal tilsettes senere.
  2. 22. Umiddelbart etter at risen er kokt, bland inn 6 spiseskjeer riseddik i den varme risen. Fordel risen på en tallerken og la den avkjøle helt.
  3. 33. Legg et ark tang på en bambusmatte, og trykk et tynt lag av den avkjølte risen utover tangarket. La minst 1/2 tomme av toppen og bunnen av tangarket være ubeskyttet. Dette gjør det lettere å forsegle rullen senere. Smør litt wasabi på risen. Legg agurk, avokado og røkelaks på risen, omtrent 1 tomme fra bunnen av tangarket.
  4. 44. Fukt forsiktig den øverste kanten av tangarket. Rull fra bunnen og oppover, og bruk bambusmatten til å rulle stramt. Skjær rullen i 8 like store biter og server. Gjenta prosessen for de andre rullene.