
Pinto-bønner med meksikanske krydder.
Lær hvordan du lager smakfulle pinto bønner med mexicanske krydder. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund tørkede pintobønner, skyllet
- 2. 2 bokser (ca. 280 gram) hakkede tomater med grønne chilipepper (for eksempel RO*TEL®)
- 3. 1/2 pund bacon, skåret i 1/2-tommers biter
- 4. 1 gul løk, hakket
- 5. 1 spiseskje chilipulver, eller etter smak
- 6. 1 spiseskje malt spisskummen, eller etter smak
- 7. 1 1/2 teskje hvitløkspulver, eller etter smak
- 8. 1/2 bunt fersk koriander, hakket
- 9. salt etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg pintobønner i en stor kjele og hell i nok vann til å dekke dem med 2 til 3 tommer. La bønnene blø over natten.
- 22. Sil av bønnene, ha dem tilbake i kjelen, og hell i friskt vann slik at det dekker. Tilsett hakkede tomater, bacon, løk, chilipulver, spisskummen og hvitløkspulver. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 3 timer.
- 33. Rør inn koriander og salt i bønnemiksen; la det småkoke til bønnene er møre, omtrent én time til.