Hello Fresh Mobile Banner
Pinto-bønner med meksikanske krydder.

Pinto-bønner med meksikanske krydder.

Lær hvordan du lager smakfulle pinto bønner med mexicanske krydder. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund tørkede pintobønner, skyllet
  • 2. 2 bokser (ca. 280 gram) hakkede tomater med grønne chilipepper (for eksempel RO*TEL®)
  • 3. 1/2 pund bacon, skåret i 1/2-tommers biter
  • 4. 1 gul løk, hakket
  • 5. 1 spiseskje chilipulver, eller etter smak
  • 6. 1 spiseskje malt spisskummen, eller etter smak
  • 7. 1 1/2 teskje hvitløkspulver, eller etter smak
  • 8. 1/2 bunt fersk koriander, hakket
  • 9. salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg pintobønner i en stor kjele og hell i nok vann til å dekke dem med 2 til 3 tommer. La bønnene blø over natten.
  2. 22. Sil av bønnene, ha dem tilbake i kjelen, og hell i friskt vann slik at det dekker. Tilsett hakkede tomater, bacon, løk, chilipulver, spisskummen og hvitløkspulver. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 3 timer.
  3. 33. Rør inn koriander og salt i bønnemiksen; la det småkoke til bønnene er møre, omtrent én time til.