Hoisin-glassert laks

Hoisin-glassert laks

Lær hvordan du lager hoisin-glazed laks, en rask og smakfull hovedrett perfekt for en spennende middag. Enkel oppskrift med tips og triks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp soyasaus med redusert saltinnhold
  • 1/4 kopp hoisinsaus
  • 1 spiseskje chilihvitløkssaus
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje revet fersk ingefærrot
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6 (170 gram) laksefileter uten skinn og ben

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen soyasaus, hoisinsaus, chilisaus, sitronsaft, ingefær, hvitløk og olivenolje i en ildfast form på 23 x 33 cm. Legg laksefiletene i marinaden, og vend dem slik at de blir jevnt dekket. Dekk formen med plastfolie, og la laksefiletene marinere i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Fjern og kast plastfolien fra laksefiletene, bruk en skje til å skrape opp marinaden som har samlet seg i bunnen av formen, og hell den over laksefiletene.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til laksefiletene flaker seg lett med en gaffel, ca. 30 minutter.