
Alltid en vinner: Grillet kylling
Lær hvordan du lager den perfekte grillede kyllingen med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 lime, presset
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 1/4 kopp appelsinjuice
- 1/2 kopp hvitvin
- 1/4 kopp honning
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1 teskje pepper
- 1/2 teskje chipotle-chili pulver
- 1 1/2 teskjeer løkpulver
- 1 1/2 teskjeer hvitløkpulver
- 1 spiseskje paprika
- 1 spiseskje chilipulver
- 1/4 teskje malt kanel
- 1/4 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1 teskje malt ingefær
- 1 klype rød pepperflak
- 1 klype cayennepepper
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 6 skinn- og benfrie kyllingbryst, banket til 1/2 tomme tykkelse
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen limejuice, eddik, appelsinjuice, vin og honning i en bolle til honningen er oppløst. Tilsett salt, pepper, chipotlepulver, løkpulver, hvitløkpulver, paprika, chilipulver, kanel, oregano, spisskummen, ingefær, rød pepperflak, cayenne og olivenolje; visp til alt er godt blandet. Legg kyllingbrystene i en reseptfri plastpose, hell i marinaden og sørg for at de er godt dekket. Mariner i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller opptil 2 dager.
- 2Forvarm en utendørsgrill til middels varme og pensle risten lett med olje.
- 3Ta kyllingen ut av marinaden og rist av overflødig væske; kast resten av marinaden. Stek kyllingen på den forvarmede grillen i omtrent 5 til 7 minutter per side, eller til saften er klar og det ikke er noe rosa i kjøttet.