Hello Fresh Mobile Banner
Alltid en vinner: Grillet kylling

Alltid en vinner: Grillet kylling

Lær hvordan du lager den perfekte grillede kyllingen med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 lime, presset
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 1/4 kopp appelsinjuice
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 1/4 kopp honning
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1 teskje pepper
  • 1/2 teskje chipotle-chili pulver
  • 1 1/2 teskjeer løkpulver
  • 1 1/2 teskjeer hvitløkpulver
  • 1 spiseskje paprika
  • 1 spiseskje chilipulver
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje malt ingefær
  • 1 klype rød pepperflak
  • 1 klype cayennepepper
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 6 skinn- og benfrie kyllingbryst, banket til 1/2 tomme tykkelse

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen limejuice, eddik, appelsinjuice, vin og honning i en bolle til honningen er oppløst. Tilsett salt, pepper, chipotlepulver, løkpulver, hvitløkpulver, paprika, chilipulver, kanel, oregano, spisskummen, ingefær, rød pepperflak, cayenne og olivenolje; visp til alt er godt blandet. Legg kyllingbrystene i en reseptfri plastpose, hell i marinaden og sørg for at de er godt dekket. Mariner i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller opptil 2 dager.
  2. 2Forvarm en utendørsgrill til middels varme og pensle risten lett med olje.
  3. 3Ta kyllingen ut av marinaden og rist av overflødig væske; kast resten av marinaden. Stek kyllingen på den forvarmede grillen i omtrent 5 til 7 minutter per side, eller til saften er klar og det ikke er noe rosa i kjøttet.