Ruccolasalat med fennikel og parmesan

Ruccolasalat med fennikel og parmesan

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull salat med ruccola, fennikel og parmesan. Perfekt som forrett eller lett måltid på varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 medium fennikkelefse
  • 2 spiseskjeer kyllingbuljong
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 1/4 teskje sukker
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 pund ruccola, stilkene fjernet
  • 1 liten rød løk, grovhakket
  • 1 (2 unser) fersk Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern fronds, stilker og det seige ytre laget på fennikel. Del bulbene i to på langs, og skjær dem i tynne skiver med en mandolin eller annen manuell skiver. Visp sammen buljong, sitronsaft, olje, sukker, salt og pepper, etter smak, i en stor bolle. Tilsett fennikel, ruccola og løk, og vend det forsiktig sammen. Skjær tynne skiver av Parmesan med en grønnsaksskreller til du har målt opp ¼ kopp.
  2. 2Server salaten pyntet med Parmesan.