
Kale- og rosenkålssalat
oppskrift på sunn og smakfull kale og rosenkålssalat, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 kopper rosenkål
- 1 stor bunt torskål, fjern midtstilken
- 1 liten fedd hvitløk
- 1 liten sjalottløk
- 1 kopp finrevet pecorino
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1/2 kopp ristet pinjekjerner
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 3 sitroner, revet skall og saften
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en matprosessor utstyrt med en skivemodul, riv rosenkålene. Deretter riv grønnkålen. Tilsett hvitløk og sjalottløk og riv dem. (Alternativt kan du finhakke og hakke grønnsakene med en kniv.) Sett til side.
- 3I en stor bolle visper du sammen pecorino, olivenolje, pinjekjerner, sennep, sitrusskall og -saft, salt og pepper etter smak. Tilsett de revne grønnsakene og vend godt sammen. La salaten stå i 10 minutter før servering, slik at dressingen får tid til å trekke inn i grønnsakene.