Grillet laks på cedarplanke med koriandertapenade

Grillet laks på cedarplanke med koriandertapenade

Oppdag hvordan du lager saftig cedar plank-grillet laks toppet med frisk korianderpesto. En enkel og smakfull rett for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 porsjoner (6 til 8 unser) laks, helst lokal villkongenlaks – med eller uten skinn
  • Olivenolje, etter smak
  • Salt
  • Nykvernet pepper
  • 1 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 kopp grovhakkede korianderblader
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/4 kopp pepitas (gresskarkjerner), lett ristet
  • Saften av 1/2 lime
  • Jalapeño, etter smak
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Denne oppskriften er for utendørs bruk av gass- eller kullgrill med plankebaking.
  2. 2For sedertreplanker: Jeg bruker ubehandlede 1 x 8-byggkvalitets sedertreplanker kuttet til lengden av den mengden laks du ønsker å koke. (Jeg kutter mine i 25 cm lange stykker for to filéer på 225 gram hver.)
  3. 3Bløtlegging av plankene: Forhåndsbløt sedertreplankene i minst én time, helst lenger eller over natten. Vekt planker med tunge bokser eller steiner for å sikre at treverket er helt nedsenket i vann.
  4. 4Lettsmør laksen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg laksen med skinnsiden ned på sedertreplanken.
  5. 5Skru på gassgrillen på høy varme. Plasser plankene (med laksen oppå) på grillen og lukk lokket. Grillen vil nå fungere som ovn og røyker. Kokingstiden vil variere avhengig av laksefiletenes størrelse. Vær forsiktig når du løfter av grilllokket, fordi den brennende planken vil produsere mye røyk. Prøv å holde lokket lukket så mye som mulig for å unngå å senke temperaturen inne i grillen. Når laksen er kokt, fjern fisken fra planken og dypp treverket i en bøtte med kaldt vann. Server laksen umiddelbart med korianderpesto.
  6. 6Legg de fire første ingrediensene i en blender eller liten food processor og kjør til en helt glatt puré. Tilsett limesaft, jalapeño, salt og pepper etter smak.